№76

Податки & бухоблік, вересень, 2020/№ 76 Інші номери журналу ›
  • Зайва ПН: як обнулити? Що робити, якщо в ЄРПН проскочила зайва податкова накладна (ПН)? Як виправити ситуацію? Чи завжди після виправлення помилки відновиться ліміт? І чи потрібно показувати зайві ПН у декларації? Знайдемо відповіді на ці та інші запитання разом.
  • Реекспорт і ПДВ: вигадки фіскалів Ми одержуємо немало запитань від читачів щодо оподаткування ПДВ операцій, пов’язаних з переробкою сировини іноземного походження і, зокрема, з реекспорту продуктів переробки. У нашому матеріалі детально викриваємо, як податківці у цьому питанні (навмисно?) перекручують норми законодавства.
  • Поліпшення в рахунок оренди: єдиннику не можна? Орендодавець (платник єдиного податку) надав приміщення в користування. Орендар запропонував провести поліпшення або капремонт цього приміщення в рахунок орендної плати. Але чи можна здійснити таку операцію? І чи є інші варіанти? Що відбуватиметься у бухгалтерському і податковому обліку? Розбираємося з проблемою.
  • Шашлик у тандирі та риба на мангалі з присмаком… екоподатку Податківці — великі мастаки в питаннях розширення бази оподаткування. Причому все одно, яким податком — хоч прибутковим, хоч екологічним. План з донарахувань, як мовиться, вийми та поклади. Тому за рахунок чого його виконувати, особливого значення не має. Історія, яку ми вам розповімо, сталася в… Утім, це могло статися будь-де. І цілком може статися з вами, якщо ви не дотримаєтеся наших порад.
  • Портал електронних послуг ПФУ: чим багатий, тим і радий Визначити, який у вас трудовий стаж, перевірити, чи правильно відображені в ПФУ ваші персональні дані, відправити запит або скаргу до ПФУ, подати запит на перерахунок пенсії, заповнити заяву про призначення пенсії, скористатися пенсійним калькулятором, а також зберегти дані своєї трудової книжки... Це далеко не повний перелік послуг, якими можна скористатися на порталі Пенсійного фонду України за адресою: portal. pfu.gov.ua. І все це онлайн, без виснажливого походу «в органи» без черг і нервування. Детальніше про найцікавіші функції цього, поза сумнівом, корисного ресурсу, які стануть у пригоді майбутнім і діючим пенсіонерам, розповімо прямо зараз.
  • «Після семи ні-ні»: заборона на продаж алкоголю Думаєте, часи, коли після певного часу не продавали алкоголь, минули? Помиляєтеся. На сьогодні така заборона введена в деяких регіонах України органами місцевого самоврядування. Що буде, якщо все-таки продали алкоголь в недозволений час? Давайте розбиратися.
  • Перевірки Держпраці та «трудові» штрафи Які штрафи загрожують роботодавцям та їх посадовим особам за порушення законодавства про працю? Чи проводить сьогодні Держпраці контрольні заходи з питань додержання законодавства про працю?
  • Компенсуємо ПК за замінниками ПН: як заповнити зведену? За матеріалами категорії 101.16 Бази знань
  • Імпорт/експорт алкоголю: чи потрібна ліцензія? Підприємство займається ресторанною діяльністю, має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та є імпортером алкоголю. З`явилась інформація, що з 01.07.2020 р. для проведення операцій з імпорту алкоголю потрібна оптова ліцензія. Прошу підказати, яким документом це визначено.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі