Теми статей
Обрати теми

Звітуємо за новою формою № 4-ПН

Марченко Олена, експерт з кадрових і податкових питань
Наказ Мінекономіки від 18.03.2021 р. № 563

Висновок документа

Оновлено форму звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її заповнення

Підприємства незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання зобов’язані подавати до центрів зайнятості інформацію про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці. У тому числі інформація подається у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, скороченням чисельності або штату працівників підприємства.

Обов’язок щодо подання такої інформації встановлений п. 4 ч. 3 ст. 50 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI (далі — Закон № 5067). Для цього передбачена звітність за формою № 4-ПН, що раніше подавалась згідно з наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 р. № 317. Тепер Мінекономіки наказом, що коментується, оновило цю форму та Порядок її заповнення.

Інформацію подають не пізніше ніж за 2 місяці до вивільнення працівників, а у разі звільнення держслужбовців — не пізніше ніж за 30 календарних днів. Необхідність звітувати про вивільнення держслужбовців у «скорочений» 30-денний термін з’явилася із внесенням змін до ст. 50 Закону № 5067 у грудні 2020 року.

Треба зазначити, що новий звіт за формою № 4-ПН фактично дублює попередній, за винятком зазначення у реквізиті «Термін подання» особливого терміну у випадку вивільнення держслужбовців. Крім того, у реквізиті «Подають» форми № 4-ПН вказано, що її слід подавати до центру зайнятості за місцем провадження господарської діяльності. Зауважимо, що стару форму слід було подавати за місцем реєстрації платника єдиного внеску.

Якщо останній день строку подання форми № 4-ПН припаде на вихідний, святковий (неробочий) день, то згідно з Порядком її заповнення день закінчення строку подання — перший після нього робочий день.

Для того щоб правильно визначитися, в яких випадках необхідно інформувати центри зайнятості про звільнення працівників, необхідно враховувати, що згідно зі ст. 48 Закону № 5067 масовим вивільненням з ініціативи роботодавця (крім випадку ліквідації юрособи) є одноразове або протягом:

1) 1 місяця: вивільнення 10 і більше працівників на підприємстві з чисельністю від 20 до 100 працівників; вивільнення 10 і більше відсотків працівників на підприємстві з чисельністю від 101 до 300 працівників;

2) 3 місяців: вивільнення 20 і більше відсотків працівників на підприємстві незалежно від чисельності працівників.

У разі ліквідації юрособи інформація подається незалежно від кількості працівників.

У формі № 4-ПН вказують, зокрема, дату наказу про попередження щодо запланованого вивільнення працівників, дату їх вивільнення, кількість таких працівників із угрупуванням за професіями (посадами).

Звітувати за формою № 4-ПН можна в електронному вигляді (з накладенням КЕП) чи в паперовому вигляді із засвідченням підписом керівника або особи, відповідальної за її подання. У разі неподання або порушення порядку подання форми № 4-ПН з підприємства стягується штраф у чотирикратному розмірі мінзарплати на момент виявлення порушення.

Наказ, що коментується, набрав чинності 16.04.2021 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі