Теми статей
Обрати теми

Видаткова накладна на повернення товару

Казанова Марина, податковий експерт
Вперше зіткнулися з необхідністю виписати накладну на повернення товару. Запитання: в «місці складання» вказувати свою адресу? Відвантажувач — це ми (покупці)?

Форми видаткової накладної на повернення немає (так само, як і немає типової форми самої видаткової накладної).

Зазвичай, складають ту саму видаткову накладну, але в її назві зазначають «Накладна на повернення» або «Повернення постачальнику».

Покупець і продавець товару при цьому не змінюються (зворотного продажу при повернення немає).

А от реквізит «Отримав» буде вже заповнювати не покупець, а продавець, якому повертається товар (фактичний отримувач товарів). Тобто зміниться лише «порядок» підписів у видатковій накладній.

Щодо місця складання — то це необов’язковий реквізит первинного документу. Але, якщо хочете його зазначити, «поради» щодо цього є у листі Мінфіну від 26.08.2011 № 31-08420-07-25/21247. Так, достатньо зазначити назву населеного пункту, в якому складено цей документ (а накладну на повернення в цьому випадку складає покупець).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі