Теми статей
Обрати теми

Лікарняні: коли в розрахунковому періоді лише вихідні

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Лист Пенсійного фонду України від 06.04.2023 № 13252-15249/У-03/8-2800/23

Висновок документа

Якщо в розрахунковому періоді застрахована особа не мала заробітку через перебування у відпустці без збереження заробітної плати, допомога по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах обчислюється відповідно до пункту 28 Порядку № 1266*

* Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою КМУ від 26.09.2001 № 1266.

Цей лист є відповіддю на наш запит. Розповідаємо, чому потривожили спокій пенсійників.

Проблема. У статті «Лікарняні: враховуємо роз’яснення ПФУ» // «Податки & бухоблік», 2023, № 26, зазначалося, що відповідно до оновленої редакції Порядку № 1266, що діє з 01.01.2023, та з урахуванням роз’яснень ПФУ, при розрахунку середньої зарплати місяці, у яких поважні причини переривалися вихідними днями, залишаються в розрахунковому періоді (див. лист ПФУ від 21.03.2023 № 10344-8077/У-03/8-2800/23).

Таким чином, якщо, наприклад, працівник перебував у відпустці без збереження заробітної плати з 3 по 14 жовтня 2022 року та з 17 по 31 жовтня 2022 року (1, 2, 15 та 16 жовтня — вихідні), то в розрахунковий період місяць жовтень 2022 року включається в кількості чотирьох календарних днів (1, 2, 15 та 16 жовтня 2022 року). Викидати невідпрацьований місяць не можна.

З хорошого. Якщо в такому місяці нараховувалася зарплата, припустимо, в жовтні нарахована премія за ІІІ квартал 2022 року в сумі 50000 грн, то вона візьме участь у розрахунку середньої зарплати.

Добре, а якщо в розрахунковому періоді є лише поважні причини, що розірвані вихідними днями, й немає нарахувань? Пригадуємо минулий рік. Багато працівників оформлювали відпустку без збереження зарплати. У багатьох ці відпустки за свій рахунок переривалися вихідними днями. Тепер уявимо, що один з таких працівників після закінчення чергової відпустки без збереження захворіє чи піде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами. У розрахунковому періоді виключно поважні причини в перемішку з вихідними днями. Викидаємо поважні причини й у розрахунковому періоді залишаються вихідні дні, а зарплата дорівнює нулю. Що з середньою та що із сумою лікарняних/допомоги по вагітності та пологах?

Наша думка. Аналізуючи цю ситуацію, ми доходимо висновку, що тут повинен працювати п. 28 Порядку № 1266. У ньому зазначено, що якщо у розрахунковому періоді перед настанням страхового випадку застрахована особа з поважних причин не мала заробітку, середня зарплата визначається виходячи з тарифної ставки (окладу) або її частини, встановленої на день настання страхового випадку.

У випадку, що розглядається, заробіток у розрахунковому періоді відсутній саме з поважних причин — особа всі робочі дні в розрахунковому періоді перебувала у відпустці без збереження зарплати. Тож, на наш погляд, у такій ситуації розрахунок середньої слід проводити з тарифної ставки (окладу) або її частини, як це прописано в п. 28 Порядку № 1266. Проте, звісно, знати думку ПФУ тут не завадить. Тож ми направили запит пенсійникам, в якому цю ситуацію описали.

Що відповів ПФУ. З відповіді Пенсійного фонду випливає, що він повністю поділяє нашу думку. Тож коли в розрахунковому періоді (12 календарних місяців) застрахована особа не мала заробітку через перебування у відпустці без збереження заробітної плати, що підтверджується відповідними наказами роботодавця, допомога по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах обчислюється відповідно до п. 28 Порядку № 1266.

Увага! В ситуації з затяжною відпусткою за свій рахунок є велика ймовірність, що у працівника страховий стаж за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку становитиме менше шести місяців. У такому випадку надають:

— лікарняні — виходячи з нарахованої зарплати, з якої сплачувався ЄСВ, але не вище за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку (далі — МЗП);

— допомогу по вагітності та пологах — виходячи з нарахованої зарплати, з якої сплачувався ЄСВ, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру МЗП.

Крім того, слід пам’ятати, що в будь-якому випадку за основним місцем роботи сума допомоги по вагітності та пологах не може бути нижчою за суму допомоги, обчисленої з МЗП.

Лист Пенсійного фонду України від 06.04.2023 № 13252-15249/У-03/8-2800/23

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі