Продавати без ліцензії можна тільки столове вино і тільки вроздріб — за умови, що ФОП не продає інших алкогольних напоїв (ст. 15 Закону № 481*, п. 7 ст. 16 Закону № 3817**).
Більше деталей з цього приводу знайдете у статтях «Як торгувати столовим вином? (частина 1)» // «Податки & бухоблік», 2024, № 22, «Як торгувати столовим вином? (частина 2)» // «Податки & бухоблік», 2024, № 24.
Столове вино — це «вино, виготовлене шляхом повного або неповного зброджування сусла. Залежно від вмісту цукру столове вино ділиться на сухе, напівсухе, напівсолодке» (п. 28 ст. 1, ст. 6 Закону № 2662*).
* Закон України «Про виноград і виноградне вино» від 16.06.2005 № 2662-IV.