Теми статей
Обрати теми

Як торгувати столовим вином? (частина 2)

Клец Віталіна, податковий експерт
Ми вже розібралися з базовими правилами: хто, де і як може торгувати столовим вином. А зараз пропонуємо вам екстрапідказки з приводу тих чи інших життєвих ситуацій.

У статті «Як торгувати столовим вином? (частина 1)» // «Податки & бухоблік», 2024, № 22 ми розглядали питання наявності алколіцензії, визначення власне столового вина, подивилися на окремі обмеження на торгівлю ним, розібралися із застосуванням РРО/ПРРО та сплатою роздрібного акцизу. Йдемо далі.

Чим небезпечний подарунок у вигляді вина?

Якщо ви хочете безоплатно роздати вино в рамках рекламної акції чи подарувати його клієнтам (наприклад, в отелі як вітальний презент), то це вважатиметься роздрібною торгівлею.

Ну і добре, — скажете ви. Роздрібною торгівлею столовим вином можна ж займатись без алколіцензії. Але не все так просто!

Ліцензія — то не єдине, що нас повинно турбувати, коли маємо справу з алкоголем. Маємо також додержуватись мінімальних цін. На вина столові такі мінімальні ціни встановлено — див. постанову № 957*.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі