Теми статей
Обрати теми

Як торгувати столовим вином? (частина 1)

Клец Віталіна, податковий експерт
Ви в пошуку додаткових джерел доходу і вже не раз задумувалися про торгівлю алкоголем? Але маєте сумніви через занадто високі вимоги до алкоторговців? Ми радимо придивитися до столових вин, бо то є «лайт»-версія алкоторгівлі, яку за певних умов можна провадити навіть без ліцензії і навіть на спрощенці! Готові дізнатися більше? Приєднуйтеся.

Законодавці встановили максимально прості правила реалізації саме для столових вин. Тому сьогодні ми говоритимемо виключно (!) про такі вина. І почнемо з того, що лякає продавців найбільше — з ліцензії на торгівлю алкогольними напоями: потрібна вона чи ні?

Чи потрібна алколіцензія…

Ми вже натякали, що ліцензія для такої торгівлі потрібна не завжди. Так воно і є.

Якщо ви будете займатися лише роздрібною торгівлею столовими винами, то за відсутності продажу інших алкогольних напоїв можна працювати без ліцензії на торгівлю алкоголем!

Це прямо випливає, зокрема, із ст. 15 Закону № 481*.

* Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.95 № 481/95-BP.

Та й самі податківці ніколи не заперечували цей факт (113.03 БЗ).

На радощах, що для роздрібної торгівлі столовими винами не потрібна ліцензія, хочеться почати ними торгувати тут і зараз. Але не наламайте дров! Щоб ненароком не «наразитися» на ліцензію, важливо чітко розуміти, які вина є столовими, а які — ні, а також як їх продавати, щоб торгівля була роздрібною. Зараз все це і з’ясуємо.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі