Теми статей
Обрати теми

Чи врятує ФОП від перевищення ліміту доходу повернення коштів

Павленко Олексій, податковий експерт
Чи може ФОП на єдиному податку (ЄП) зробити зараз повернення коштів, отриманих у 4 кварталі 2023 року, для того щоб не перевищити встановлені річні ліміти доходу за минулий рік? Висловимо щодо цього свої думки.

На жаль, повернення коштів у січні 2024 року (чи пізніше) не врятує ФОП від перевищення річного ліміту доходу минулого, 2023 року. Адже таке повернення вже фактично відбудеться в наступному за звітним роком кварталі. І податківці напевно не приймуть після повернення коштів уточнюючу податкову декларацію платника єдиного податку за 2023 рік, мотивуючи це тим, що у минулому році ця сума доходу була фактично отримана і в цьому ж звітному 2023 році ще не була повернута.

Саме такий фіскальний підхід підтверджують висновки їх роз’яснень. Згадаємо декілька з них.

Щодо повернення договірних сум. Почнемо з більш поширеної на практиці ситуації повернення коштів, якій присвячена консультація, розміщена головними податківцями в БЗ 101.01.07.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі