Теми статей
Обрати теми

Переплата податку на репатріацію: чи можливо повернути/зарахувати?

Вишневський Михайло, податковий експерт
Чи може підприємство скористатися у майбутньому наявною переплатою податку з доходів нерезидента (податку на репатріацію) при здійсненні наступних виплат доходів нерезидентам? Як повернути зайво утриманий податок з доходів нерезидентів? Чи можна використати переплату з податку на репатріацію в рахунок сплати грошових зобов’язань з податку на прибуток? Давайте з’ясуємо.

Податок з доходів нерезидентів

За вимогами п.п. 141.4.2 ПКУ при виплаті нерезиденту (юридичній особі) або уповноваженій ним особі (крім постійного представництва нерезидента в Україні) доходу із джерелом його походження з України сплачувати податок на репатріацію зобов’язані:

резиденти — юридичні особи і ФОП, як загальносистемники, так і єдиноподатники, а також фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність (а от звичайні фізособи, які не є ФОП чи «незалежними професіоналами», податок на репатріацію не утримують — див. БЗ 102.16);

— нерезиденти, які здійснюють господарську діяльність через постійні представництва на території України.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі