Теми статей
Обрати теми

Виплата дивідендів резидентами Дія Сіті

Децюра Сергій, податковий експерт
Дивіденди також можуть виплачувати своїм засновникам та учасникам резиденти Дія Сіті. Тому сьогодні звернемо увагу на особливості оподаткування виплати дивідендів такими суб’єктами господарювання.

Чи є особливості?

Порядок оподаткування виплати дивідендів резидентом Дія Сіті залежить від моделі оподаткування, яку він обрав для своєї діяльності. Так, він може вибрати один із двох варіантів, а саме платити податок на прибуток:

1) за звичайними правилами;

2) за особливими правилами, тобто стати платником податку на виведений капітал (ПнВК).

Так от, якщо резидент Дія Сіті є платником податку на прибуток на звичайних умовах, то він оподатковує виплату дивідендів своїм засновникам у звичайному порядку. Тобто якщо виплачує:

— звичайні дивіденди фізособі, то утримує з них ПДФО за ставкою 5 % і ВЗ за ставкою 1,5 % (див. статтю «Виплачуємо дивіденди фізособам» // «Податки & бухоблік», 2024, № 17);

— дивіденди юрособі, то повинен рахувати авансовий внесок з дивідендів. Деталі у «Дивідендний авансовий внесок: що про нього слід знати» // «Податки & бухоблік», 2024, № 17.

А от якщо резидент Дія Сіті став платником ПнВК, то він має оподатковувати виплату дивідендів з урахуванням певних особливостей. Про ці особливості як раз і поговоримо далі.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі