Теми статей
Обрати теми

Трудова звітність: якщо прийняли, перемістили, перевели та/або звільнили працівника

Вишневський Михайло, податковий експерт
У попередній статті ми з вами розібрали нюанси відображення зарплати в Д1 та 4ДФ. Проте доволі часто, окрім цих двох додатків, на працівника також доводиться формувати ще один додаток, а саме додаток 5 (Д5) до Податкового розрахунку. Тож розглянемо, як ці 3 додатки працюють у разі, якщо зарплату нараховано працівнику в місяці прийняття та/або звільнення. Чи якщо зарплата нарахована працівнику, якого переводили на іншу роботу або переміщали на інше робоче місце.

Прийняття на роботу

Приклад 1. Коваленка Степана Степановича (податковий номер — 2788888111, не є особою з інвалідністю), прийнято на роботу барменом (код КП 5123) з 11.12.2023 (наказ від 08.12.2023 № 85/ос, основне місце роботи, повна зайнятість). Зарплата за фактично відпрацьований час у грудні 2023 року — 15000 грн.

Працівник потрапить відразу до 3 додатків Податкового розрахунку. Причому між таблицями Д1 та Д5 є контроль за кількістю днів у трудових відносинах протягом місяця, на який припала дата прийняття.

У Д1 на працівника формуємо рядок із сумою зарплати за фактично відпрацьований час (графи 16 та 17) та кількістю днів у трудових відносинах протягом місяця (графа 14)

У розд. І 4ДФ за рядком із сумою зарплати працівника в графі 7 обов’язково вказуємо дату прийняття на роботу «11.12.2023».

У Д5 на працівника формуємо окремий рядок, в якому, серед іншого, зазначаємо у графі 07 — категорію особи «1» — наймані працівники (з трудовою книжкою), у графі 10 — дату прийняття в форматі «ДДММРРРР», а у графі 16 — реквізити наказу про прийняття. Обов’язково заповнюємо кадрові графи 13 — 15.

Підприємство сформує на працівника рядки в Д1, 4ДФ за грудень 2023 року та Д5 за IV квартал 2023 року так, як показано на рис. 1 — 3 відповідно.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі