Теми статей
Обрати теми

4ДФ: пробіжка рядками

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Хочете, щоб процес заповнення 4ДФ пройшов у вас гладесенько-рівнесенько, а в контролерів не було підстав чіплятися до наведених у ньому даних? Тоді вам до нас! Усе буде в повному ажурі, якщо ви врахуєте основні нюанси заповнення цієї форми, що наведені в нашій статті.

Загальні правила заповнення

Додаток 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» до Податкового розрахунку формують податкові агенти в розрізі місяців звітного кварталу.

Якщо головне підприємство — податковий агент має неуповноважений відокремлений підрозділ, то дані про доходи, нараховані/виплачені працівникам такого підрозділу, і нарахований/сплачений із них ПДФО/ВЗ воно відображає в окремому Податковому розрахунку. До його складу увійде безпосередньо сам Розрахунок з заповненими рядками 01 — 06 заголовної частини та 4ДФ на найманих працівників такого неуповноваженого підрозділу.

При цьому в рядку 032 Розрахунку та додатка 4ДФ, що сформовані на неуповноважений відокремлений підрозділ, слід зазначати 19-значний код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженого наказом Мінрозвитку громад та територій від 26.11.2020 № 290 (далі — Кодифікатор) за місцезнаходженням неуповноваженого відокремленого підрозділу.

Розглянемо 4ДФ детальніше. Умовно у ньому можна виділити заголовну та табличну частини.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі