Теми статей
Обрати теми

Додаток ПП — інформація про суми податкових пільг

Децюра Сергій, податковий експерт
Платники податку на прибуток, які не сплатили до бюджету податок на прибуток у зв’язку з отриманням податкових пільг, мають подати разом із декларацією з податку на прибуток додаток ПП. Тому сьогодні нагадаємо, коли саме платнику податку на прибуток слід заповнювати цей додаток при звітуванні за 2023 рік.

Правила подання

Платник податків зобов’язаний подавати податківцям інформацію, відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг (суми отриманих пільг) та напрями їх використання відповідно до п.п. 16.1.6 ПКУ.

Якщо мова йде про платників податку на прибуток, то інформацію про податкові пільги з податку на прибуток вони відображають у додатку ПП до податкової декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897.

Отже, з цього випливає, що додаток ПП при звітуванні за 2023 рік заповнюють тільки ті платники податку на прибуток (як високодохідники, так і малодохідники), які у 2023 користувалися податковими пільгами з податку на прибуток.

Нагадаємо, що податкова пільга може бути надана платнику у вигляді (п. 30.9 ПКУ):

а) податкового вирахування (знижки), яка зменшує базу оподаткування до нарахування податку/збору;

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі