Теми статей
Обрати теми

Експортна ПН, складена після 16.01.2023, та штраф за її несвоєчасну реєстрацію

Казанова Марина, податковий експерт
Які штрафи застосовуються за несвоєчасну реєстрацію ПН, складених на експорт товарів, що оподатковуються за ставкою ПДВ 0 % (ПН з нульовою сумою ПДВ)? ПН складена після 16.01.2023.

Одразу зазначимо: є підстави вважати, що й після 08.02.2023* ніяких змін щодо штрафів за несвоєчасну реєстрацію нульових, звільнених, компенсуючих, розподільчих і мінбазних ПН не відбулося. Для всіх таких ПН (складених як до 16.01.2023, так і після цієї дати) штрафи застосовуються зараз в тих розмірах, які визначені п. 1201.1 ПКУ. Тобто розмір штрафу — 2 % обсягу постачання, але не більше 1020 грн (за кожну ПН).

* Дата набуття чинності Законом України «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо відновлення обмеження перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування» від 12.01.2023 № 2876-IX. Більше деталей про нього знайдете у статті «Нові «воєнні» строки реєстрації ПН/РК і штрафи за їх порушення» // «Податки & бухоблік», 2023, № 12.

Тепер пояснимо чому.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі