Теми статей
Обрати теми

Дія Сіті: визначаємо середньооблікову кількість спеціалістів та середню місячну винагороду

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Вимоги до резидента Дія Сіті перелічені в ст. 5 Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» від 15.07.2021 № 1667-IX (далі — Закон № 1667). Є серед них дві, від виконання яких залежить не тільки право залишитися резидентом Дія Сіті, а й можливість застосування пільг в оподаткуванні доходів спеціалістів резидента Дія Сіті. Це (1) середньооблікова кількість працівників та гіг-спеціалістів і (2) розмір їх середньої місячної винагороди. Розбираємося, як визначити ці показники.

Відразу зазначимо, що чіткий механізм розрахунку наведених вище показників у Законі № 1667 відсутній. Тож при написанні цієї статті керуємося тим, що можна «витягнути» з зазначеного Закону, роз’ясненнями, наданими на наш запит Мінцифри в листі від 20.02.2023 № 1/11-5-У-385-23-258-2023 (далі — лист № 1/11-5-У, текст цього листа наведено наприкінці статті «Дія Сіті: розрахунок чисельності та середньої винагороди» // «Податки & бухоблік», 2023, № 16), та здоровим глуздом.

Вимога щодо кількості

Вимога: середньооблікова кількість працівників та гіг-спеціалістів резидента Дія Сіті за підсумками календарного місяця повинна становити не менше 9 осіб (п. 3 ч. 1 ст. 5 Закону № 1667).

Цей показник резиденти Дія Сіті обчислюють щомісяця, починаючи з місяця, наступного за календарним місяцем, в якому юридичною особою набуто статусу резидента Дія Сіті.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі