Теми статей
Обрати теми

Штрафну різницю відобразили не в тому періоді

Децюра Сергій, податковий експерт
Підприємство — платник податку на прибуток отримало від податківців податкове повідомлення-рішення (ППР) з нарахованим штрафом за порушення податкового законодавства і відразу сплатило суму штрафу у бюджет. На суму штрафу, відображеного у такому ППР, підприємство-високодохідник збільшило фінрезультат до оподаткування через різницю згідно з п.п. 140.5.11 ПКУ у періоді, коли ППР стало узгодженим, а от витрати відобразило в періоді отримання ППР. Чи правильно зробило підприємство і якщо ні, то які наслідки таких дій?

Штрафна різниця

Загальні вимоги. Якщо підприємству — платнику податку на прибуток, яке застосовує податкові різниці (тобто є високодохідником або малодохідником-добровольцем) податківці при перевірці нараховують штрафні санкції, то в його податковоприбутковому обліку виникатиме штрафна податкова різниця (п.п. 140.5.11 ПКУ).

Відповідно до цієї різниці

платник податку на прибуток має збільшити свій фінрезультат на суму штрафів і пені, нарахованих контролюючими органами та іншими органами держвлади за порушення вимог законодавства

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі