Теми статей
Обрати теми

Аліменти з компенсаційного мобзаробітку: чи треба утримувати

Болохова Тетяна, експерт з питань оплати праці (e-mail: ot@id.factor.ua)
Чи треба утримувати аліменти з середнього заробітку мобілізованих, який компенсують з бюджету?

Щоб обґрунтовано відповісти на це запитання, спочатку нагадаємо особливості утримання аліментів.

1. Бухгалтер не може самостійно змінювати розмір аліментів, зазначений у виконавчому документі (у разі примусового стягнення) або в заяві працівника (у разі добровільної сплати). Як правило, це 1/4 або 1/3 частина зарплати аліментника.

2. Розмір аліментів, що підлягає перерахуванню отримувачу, обчислюють із суми, що залишається після утримання ПДФО, ВЗ і ЄСВ ( ч. 1 ст. 70 Закону № 606*, п. 13 постанови № 146**), тобто з «чистої» зарплати «аліментника». Про це ми писали в «ОП», 2014, № 21, с. 24.

* Закон України «Про виконавче провадження» від 21.04.99 р. № 606-XIV.

** Постанова КМУ «Про перелік видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб» від 26.02.93 р. № 146.

3. Виплати, з яких утримують аліменти, перелічено в пп. 1 — 8 постанови № 146. Перелік доходів, на які не може бути звернене стягнення, наведено у ст. 73 Закону № 606 і п. 12 постанови № 146.

4. Аліменти відображають у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ з ознакою доходу «140» у рядку з реєстраційним номером облікової картки платника податку — отримувача аліментів.

Про що свідчить така виплата, як середній заробіток мобілізованому працівнику?

Відомо, що цю гарантію передбачено ст. 119 КЗпП: за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації зберігають місце роботи, посаду і середній заробіток, який компенсують з бюджету.

До 01.01.2015 р. утримання аліментів із середнього заробітку мобілізованих питань не викликало. Адже така виплата належала до фонду додаткової зарплати у складі оплати за невідпрацьований час — оплата працівникам, які залучаються до виконання державних або громадських обов’язків. Вона перелічена і в п.п. 6 п. 1 постанови № 146, а отже, аліменти з такої виплати утримують.

Неоднозначне трактування з’явилося для середнього заробітку мобілізованих, що компенсується з бюджету. До Держбюджету-2015 було закладено кошти на компенсацію роботодавцям витрат з виплати середнього заробітку мобілізованих працівників. А з 17.03.2015 р. набув чинності і сам Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затверджений постановою КМУ від 04.03.2015 р. № 105. Тому з середнього заробітку мобілізованих, що компенсується з бюджету, починаючи з січня 2015 року не справляють ПДФО, ВЗ і ЄСВ. Усе це і викликало сумніви: чи утримувати з компенсаційної виплати аліменти?

Так, утримувати аліменти потрібно. Як і раніше, така виплата залишилася середнім заробітком, який зберігається у випадках, передбачених законодавством. Джерело фінансування та звільнення такої виплати від сплати податків, зборів і внесків не впливають на утримання/неутримання аліментів. Більше того, ані в п. 12 постанови № 146, ані у ст. 73 Закону № 606 така компенсаційна виплата не значиться серед «неутримуваних» доходів.

До речі, з листа Мін’юсту від 06.03.2015 р. № 356-0-3-15/7.2 також напрошується висновок про необхідність утримання аліментів з середнього мобілізаційного заробітку.

Виходить, що мобілізований працівник — «аліментник», виконуючи обов’язок перед Батьківщиною, повинен виконати його й перед дитиною у вигляді сплати аліментів. Адже ситуація, що склалася, не відміняє обов’язку батьків утримувати дитину.

Висновок: Із середнього заробітку мобілізованих працівників, що компенсується роботодавцю з бюджету, аліменти утримують у загальному порядку.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі