Теми статей
Обрати теми

З лікаря бригади екстреної меддопомоги на завідувача навчально-тренувального відділення: надбавочний наслідок

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Чи зберігається право на надбавку за тривалість безперервної роботи у разі переходу лікаря з бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги на посаду завідувача навчально-тренувального відділення? Чи зберігається за ним така надбавка після повернення до бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги?

Одразу відзначимо: завідувач навчально-тренувального відділення права на надбавку за тривалість безперервної роботи не має. Проте п.п. 12 п.п. 4.1.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519, передбачено збереження виплати цієї надбавки у разі переведення працівника з числа лікарів та фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою (середній медичний персонал) виїзних бригад станцій (відділень, підстанцій) на посади керівників структурних підрозділів центрів екстреної медичної допомоги. Зазначена надбавка виплачується такому працівнику у розмірі, що відповідає стажу його роботи у виїзній бригаді екстреної медичної допомоги, але стаж роботи на цій посаді (завідувача навчально-тренувального відділення) не зараховується для перерахунку цієї надбавки.

Якщо ж завідувач навчально-тренувального відділення (лікар або фельдшер) вирішив повернутися на роботу до виїзної бригади екстреної медичної допомоги, то при виплаті надбавки за тривалість безперервної роботи враховується як попередній стаж роботи у виїзній бригаді, так і стаж подальшої роботи у виїзній бригаді*.

* У нагоді також стане консультація фахівця «Працівники екстреної меддопомоги змінюють посади: що з «безперервною» надбавкою» // «ОП», 2015, № 7, с. 31. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі