№20/1

Оплата праці, жовтень, 2017/№ 20/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щодо надання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» Лист від 25.05.2017 р. № 420/0/126-17/243
  • Наука і труд поруч ідуть: надаємо навчальну відпустку працівникам-студентам Вік живи — вік учись… Топ-прислів’я для нашого сучасного ритму життя. Інноваційні гаджети, технологічні новинки і безліч програм для розкриття свого внутрішнього потенціалу. Подекуди ми навчаємося навіть не помічаючи цього… Проте багато хто вирішує вийти зовсім на інший рівень пізнання — відправляється здобувати знання у професійно-технічних навчальних закладах або вишах. І «Браво!» тим, хто поєднує роботу з навчанням у таких закладах. «Бонус» для працівників-студентів за місцем роботи — оплачувана навчальна відпустка. Як кадровику оформити відпустку у зв’язку з навчанням? У цій статті ми зібрали усе необхідне!
  • Додаткова оплачувана навчальна відпустка: практикум На практиці у кадровиків з’являється безліч запитань з приводу надання додаткових оплачуваних відпусток у зв’язку із навчанням у вищих навчальних закладах. У цій статті розберемо найбільш поширені ситуації, з якими стикаються кадрові фахівці при оформленні таких відпусток.
  • Направляємо працівника на військові збори: кадровий супровід Працівник установи приніс повістку про призов на військові збори. І тут же в кадровика виникає «вагон» запитань. На який строк відпустити працівника на військові збори і як оформити його відсутність за місцем роботи? Чим загрожує ігнорування військових зборів? Та й сам працівник іноді перебуває в розгубленості. Не хвилюйтеся! Усе, що потрібно знати за місцем роботи працівника, призваного на військові збори, прямо перед вами — у нашій статті.
  • Держпраці: коли чекати на штраф Чи завжди за порушення трудового законодавства, виявлені в ході перевірки «з праці», роботодавцю загрожує штраф за ст. 265 КЗпП?
  • Правила заохочень і покарань Здавна в теорії і практиці управління говорять про метод «батога і пряника» як про основний. Під батогом розуміють покарання, а під пряником — заохочення. Як же правильно карати співробітників? Адже часто вони реагують на покарання образою, вважаючи його несправедливим, безглуздим, невиправданим! Як заохочувати співробітників, щоб вони відчували значущість цього акту, а не знецінювали його із сумними обличчями? Відповіді на ці запитання, підкріплені науковими фактами і закономірностями, ви знайдете нижче.
  • Експрес-діагностика типу особистості Як часто ми стикаємося з необхідністю краще зрозуміти іншу людину… розібратися в ній, дійти висновку про її особистість. Це може бути і наш підлеглий, і колега, і друг або близька людина. А ось спиратися ми можемо тільки на свої почуття, відчуття і фантазії, яким, звичайно ж, варто довіряти, але і вони іноді обманюють. Щоб поліпшити розуміння іншого, психологи розробили величезну кількість різних, достатньо громіздких і деталізованих типологій. Придумали вони й масу тестів або інших прийомів підтвердження своїх типологій. Ось тільки, зазвичай, типології написані дуже складною мовою і неспеціалістові в них складно розібратися, а хороший (валідний і надійний) тест містить стільки запитань, що і за ніч тому, хто відповідає на них, не впоратися, а обробка потребує і ще більше часу. У цій статті ми розглянемо просту й інтуїтивно зрозумілу типологію — психогеометричний підхід С. Деллінгер. Що ж, приступимо!
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у листопаді 2017 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі