Теми статей
Обрати теми

Грудня — немає, а зарплата — є! Що з розрахунком лікарняних?

Димитренко Світлана, начальник відділу нормативно-правового регулювання у сфері загальнообовіязкового соціального страхування Департаменту пенсійного і соціального страхування Міністерства соціальної політики України
Працівниця прийнята 26 грудня 2018 року. На цей час зарплата за грудень вже була «закрита». Тому жінці в січні була нарахована зарплата в розмірі — 5400 грн., у тому числі: 800 грн. — за 4 дні, відпрацьовані в грудні; 4600 грн. — за 21 день, відпрацьований у січні. У лютому ця ж працівниця надала лікарняний лист. Дані додатка 9 свідчать про наявність у працівниці 11 місяців страхового стажу у 2018 році. Загальний страховий стаж — 14 років 6 місяців. Як розрахувати в такому разі лікарняні, а саме — чи потрібно виключати з розрахунку 800 грн. за грудень? Адже сам грудень до розрахункового періоду не потрапить.

Щоб відповісти на поставлене запитання, нам потрібно дотримуватися чіткого порядку в діях. Діяти потрібно за правилами, визначеними Порядком № 1266. Для цього по черзі визначимо:

1) розрахунковий період, кількість календарних днів у ньому;

2) сукупний заробіток за розрахунковий період;

3) середньоденну зарплату, денний заробіток;

4) необхідність застосування/незастосування обмеження мінімальною заробітною платою;

5) суму лікарняних.

1. Розрахунковий період. У загальному випадку розрахунковим періодом є останні 12 місяців перед місяцем настання страхового випадку (п. 25 Порядку № 1266). Але якщо працівник відпрацював менший час, то розрахунковий період визначається відповідно до пп. 26 — 28 Порядку № 1266.

У випадку, що розглядається нами, керуватися будемо тільки п. 26 Порядку № 1266: для тих працівників, які пропрацювали менше року, розрахунковим періодом є фактично відпрацьовані календарні місяці (з 1-го до 1-го числа).

Працівниця була прийнята 26 грудня 2018 року, захворіла — 11 лютого 2019 року. Виходить, фактично відпрацьований з 1-го по 1-ше число місяць у неї один — січень 2019 року.

Далі з розрахункового періоду виключають календарні дні, невідпрацьовані з поважних причин: тимчасова непрацездатність; відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами; відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного або шестирічного віку; відпустка без збереження заробітної плати.

У нашому випадку увесь місяць (січень 2019 року) відпрацьований. Це означає, що кількість календарних днів у розрахунковому періоді — 31.

2. Сукупний заробіток за розрахунковий період. До розрахунку «лікарняної» середньоденної зарплати включають виплати, за якими одночасно виконуються такі умови (п. 3 Порядку № 1266):

img 1Такі виплати включаються до фонду оплати праці згідно з Інструкцією № 5 (основна, додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати).

img 2Такі виплати оподатковуються ЄСВ.

У варіанті, що розглядається нами, обидві умови дотримуються. Але є нюанс, який вимагає додаткових уточнень. Нагадаємо про нього: у січні, крім зарплати за 21 відпрацьований день у січні, була додатково нарахована сума зарплати за 4 відпрацьовані дні в грудні 2018 року. Запитання: що робити з 800 грн., нарахованими за ці 4 дні: включати до розрахунку чи ні? Потрібно сказати, що стосовно коригованих виплат, які потрапляють до розрахункового періоду, є «свої» додаткові умови.

Коригування зарплати

img 3Якщо донараховано зарплатну виплату за минулі періоди, то для обчислення середньоденної зарплати її вважають доходом того місяця, в якому здійснили таке донарахування.

img 4Сторновану суму зарплати враховують у загальній сумі зарплати в місяці її сторнування.

Обидва твердження випливають з наказу Мінсоцполітики «Про затвердження прикладів обчислення середньої заробітної плати (доходу) за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування» від 21.10.2015 р. № 1022 (ср. ).

Цієї ж думки фахівці Мінсоцполітики дотримуються в листі від 07.04.2016 р. № 101/18/99-16 (див. «ОП», 2017, № 16, с. 29).

Повертаємося до нашого запитання. Враховуючи умови 1, 2 і 3, можемо зробити висновок: 800 грн., нараховані за грудень у січні, вважаються доходом січня. Тобто включаються до розрахунку середньоденної зарплати.

3. Визначаємо середньоденну і денну виплати. Тут вже усе просто.

Діємо, як завжди. Ділимо зарплату розрахункового періоду на кількість днів розрахункового періоду — отримуємо середньоденну зарплату:

5400 грн. : 31 к. дн. = 174,19 грн.

З урахуванням розміру загального стажу (14 років і 6 місяців), сума денної виплати дорівнює 174,19 грн. (100 % від середньоденної зарплати).

4. Не застосовуємо обмеження МЗП. Уточнимо. Йдеться про застосування п. 29 Порядку № 1266 і ч. 4 ст. 19 Закону про соцстрахування — обмеження лікарняних «мінімалкою».

Працівниця працювала у роботодавця менше 6 місяців. Але відомості з додатка 9*, що свідчать про наявність 11 місяців страхового стажу у 2018 році, надають роботодавцеві право не застосовувати зазначене обмеження до суми її лікарняних.

* Додаток 9 до Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, затверджений постановою Пенсійного фонду України від 18.06.2014 р. № 10-1.

5. Підсумуємо: визначаємо суму лікарняних:

174,19 грн. х 5 к. дн. = 870,95 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі