Теми статей
Обрати теми

Зарплата працівників університету при дистанційній формі роботи

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи зберігати заробітну плату науково-педагогічним, педагогічним, науковим працівникам університетів, які застосовують під час карантину дистанційні форми навчання та роботи?

Постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211 (з урахуванням змін) у період з 12 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року на усій території України установлено карантин. Пунктом 10 зазначеної постанови на час дії карантину рекомендовано центральним і місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям забезпечити організацію позмінної роботи працівників та/або або за можливості — віддаленої роботи через Інтернет.

У листі МОН № 1/9-162 та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України № 02-5/202 від 17 березня 2020 року міністерство та ЦК Профспілки привертають увагу керівників закладів освіти на необхідність дотримання вимог Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», зокрема в частині адміністративних, профілактичних, протиепідемічних та інших заходів, з метою запобігання поширенню інфекційних хвороб в умовах карантину. Рекомендовано забезпечити часткове переведення працівників закладів освіти на роботу в гнучкому та/або дистанційному режимі.

Зберігати за працівниками на період карантину середню заробітну плату, розмір якої визначається згідно з постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Вважати працівників, які фактично не виходять на роботу під час карантину, такими, що не виходять на роботу у зв’язку з простоєм відповідно до ст. 34 КЗпП.

Зберігати за працівниками середній заробіток за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, відповідно до ст. 113 КЗпП*.

* Посилаючись саме на цю норму Міносвіти та ЦК профспілки працівників освіти і науки рекомендували зберігати середній заробіток у березні 2020 року. Однак із 2 квітня 2020 року у ст. 113 КЗпП передбачено, що час простою на період карантину, встановленого Кабміном, оплачується з розрахунку не нижче 2/3 тарифної ставки (зміни внесено Законом України від 30.03.2020 р. № 540-IX). — Прим. ред.

Крім того, п.п. 8.3.3 Галузевої угоди сторони угоди рекомендують керівникам закладів освіти забезпечити оплату простою працівникам, включаючи непедагогічних (тобто всім, включаючи науково-педагогічних, наукових та інших), не з їх вини в розмірі середньої зарплати, але не менше тарифної ставки (посадового окладу). Про необхідність застосування положень п.п. 8.3.3 Галузевої угоди наголошується також у листі МОН від 13.03.2020 р. № 1/9-161.

Тобто на період оголошеного карантину за працівниками має зберігатися заробітна плата незалежно від використання у закладі форм організації праці, а також простою.

Згідно зі ст. 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» та п. 1.4 Галузевої угоди положення угоди діють безпосередньо та є обов’язковими для включення до колективних договорів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі