Теми статей
Обрати теми

Помилилися в сумі відпускних: чи перераховувати лікарняні

Руда Тетяна, шеф-редактор журналу «Оплата праці»
Ситуація: сума відпускних, яка була включена в розрахунок середньої зарплати для визначення лікарняних, виявилася заниженою. Відпускні за цей період донараховані. Питання — чи треба перераховувати лікарняні?

Для того, щоб розібратися в цій ситуації, давайте спочатку згадаємо, як сума відпускних включається в розрахунок лікарняних.

Якщо відпускні нараховані за місяці відпустки, які входять в розрахунковий період, питань щодо їх включення в розрахунок середньої не виникає. Сума відпускних включається в розрахунок, і календарні дні відпустки включаються в розрахунок. А якщо нараховані «перехідні» відпускні. При цьому частина відпустки включається в розрахунковий період, а частина — ні. Як тоді суму відпускних включити в розрахунок середньої зарплати?

Цю ситуацію фахівці Мінсоцполітики прояснили в листі від 16.09.2015 р. № 528/18/99-15. Висновок такий: в розрахунок середньої зарплати включаємо ту суму відпускних, яка припадає на місяць відпустки, що входить в розрахунковий період. Наведемо приклади.

Приклад 1. Працівник хворів з 10 по 19 лютого 2020 року. У щорічній відпустці він був з 14 січня 2019 року по 6 лютого (24 календарні дні). Відпускні нараховані та виплачені в січні 2019 року. Як суму відпускних включити в розрахунок середньоденної зарплати?

Розрахунковим періодом для розрахунку лікарняних у цій ситуації є лютий 2019 року — січень 2020 року. Отже, в розрахунок середньоденної зарплати треба включити суму відпускних, яка відноситься на лютий 2019 року (за 6 календарних днів лютого).

Розглянемо дещо іншу ситуацію.

Приклад 2. Працівник хворів з 10 по 19 лютого 2020 року. У щорічній відпустці він був з 20 січня 2020 року по 2 лютого 2020 року (14 календарних днів). Відпускні нараховані та виплачені в січні 2020 року. Як включити суму відпускних в розрахунок середньоденної зарплати?

У цій ситуації в розрахунок середньоденної зарплати треба включити тільки ту суму відпускних, яка припадає на 12 днів січня 2020 року. Адже розрахунковим періодом є лютий 2019 року — січень 2020 року.

Ускладнимо ситуацію. Візьмемо за основу умови прикладу 2.

Припустимо, у березні 2020 року ми виявили помилку в сумі відпускних.

Ну з ким не буває. Припустимо ми занизили суму відпускних.

Потрібно виправлятися.

А що робити з лікарняними? Чи треба їх перераховувати?

Це питання виникло неспроста.

Адже згідно з п. 32 Порядку № 1266 розрахунок допомоги по тимчасовій непрацездатності проводиться на підставі даних, включених в ЄСВ-звіт.

Суми донарахованих відпускних, так само як і суми самих відпускних, мають бути відображені в поточному ЄСВ-звіті, але віднесені, до місяця, ЗА який вони донараховані.

Для цього в таблиці 6 ЄСВ-звіту, суми донарахованих відпускних ми відображаємо з КТН «10» і вказуємо в графі 11 той місяць і рік, за який ми їх донарахували.

У листі від 24.12.2019 р. № 2626-03-7, що коментується, фахівці ФСС висловили свою думку з цього питання. Вони вважають, що

Важливо!

У разі донарахування відпускних, включених у розрахунковий період, перераховувати лікарняні не треба!

Зверніть увагу: не треба перераховувати лікарняні й у разі, якщо сторновано відпускні, включені в розрахунковий період.

Ось така арифметика виходить.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі