Теми статей
Обрати теми

Премія новачка в розрахунку лікарняних

Руда Тетяна, шеф-редактор журналу «Оплата праці»
У листі Мінсоцполітики від 29.06.2021 р. № 3565/0/290-21/45 фахівці цього відомства відповіли на запитання про включення щомісячної премії в розрахунок лікарняних.

Суть запитання розглянемо на прикладі.

Приклад. Працівника прийняли на роботу 19 квітня 2021 року. З 17 по 26 травня 2021 року він хворів. Страховий стаж працівника — 14 років. У кінці травня працівникові була нарахована премія за відпрацьовані дні травня у розмірі 2000 грн.

Увага, запитання! Чи включається в розрахунок лікарняних сума щомісячної премії? Якщо так — то в якій частині?

Розберемо усе по-порядку. Розрахунковий період у цій ситуації з 19.04.2021 р. по 16.05.2021 р. Згідно з пп. 3 і 27 Порядку № 1266 середньоденну зарплату в цій ситуації треба розрахувати виходячи з оподаткованої ЄСВ суми зарплати, нарахованої працівникові за фактично відпрацьований час перед хворобою.

Деякі експерти висловлювали думку, що щомісячна премія в цій ситуації в розрахунок лікарняних не включається, оскільки її нараховують вже після хвороби (у кінці травня).

Ми не згодні з цією позицією. Пояснимо чому. Уся справа в нормах Порядку № 1266. У нім сказано, що в розрахунок лікарняних включається уся сума зарплати, на яку нараховується ЄСВ.

До складу зарплати також включається і щомісячна премія. Це означає, що при розрахунку середньоденної зарплати в ситуації, що розглядається нами, слід ураховувати усі складові зарплати, нараховані за фактично відпрацьовані дні в розрахунковому періоді.

Тому в розрахунку лікарняних повинна взяти участь як оплата праці за виконану роботу, розрахована виходячи з окладу, так і сума щомісячної премії.

Водночас у розрахунок лікарняних потрапить не вся сума щомісячної премії, а тільки та її частина, яка припадає на відпрацьовані працівником перед хворобою робочі дні.

Як зазначено у прикладі, загальна сума премії за травень склала 2000 грн.

А частина суми премії, яка припадає на період до початку хвороби, складе 1400 грн. Ця сума розраховується так:

2000 : 10 x 7 = 1400 грн,

де 10 — загальна кількість відпрацьованих працівником днів у травні;

7 — кількість відпрацьованих працівником днів до початку хвороби.

Чи згодні з нашими висновками фахівці Мінсоцполітики?

На жаль, у листі, що коментується, вони відповіли коротко і сухо: при розрахунку середньої зарплати враховується зарплата, нарахована за розрахунковий період, на яку нарахований ЄСВ і яка включена у звіт.

Хоча в цій відповіді премія не згадується, все ж можна вважати, що фахівці Мінсоцполітики згодні з нашими висновками. Адже премія є однією зі складових зарплати (ст. 1 і 2 Закону про оплату праці). Звичайно, хотілося б більш розгорнутої відповіді.

Але оскільки на суму премії нарахований ЄСВ і вона відображена разом із зарплатою в об’єднаному звіті, то вона включається в розрахунок лікарняних.

У результаті розрахунок середньоденної зарплати треба провести так. Суму зарплати за відпрацьовані дні квітня і зарплати (разом зі щомісячною премією) за відпрацьовані дні травня треба розділити на загальну кількість відпрацьованих робочих днів за квітень і травень (до дня хвороби).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі