Теми статей
Обрати теми

ЄСВ з МЗП у місяці звільнення

Руда Тетяна, шеф-редактор журналу «Оплата праці»
Працівник за основним місцем роботи (без інвалідності) звільняється. Сума його доходу за місяць звільнення виявилася менше мінімальної зарплати. Чи треба цього місяця виконувати вимогу про сплату ЄСВ з мінімальної зарплати?

Одразу скажемо, що в місяці звільнення основного працівника (без інвалідності) в деяких випадках треба буде виконувати вимогу про сплату ЄСВ з МЗП, а в деяких — ні. Які це випадки, давайте з’ясовувати.

Для цього звернемося до Інструкції № 449*. Згідно з п.п. 6 п. 2 розд. III Інструкції № 449 за основними працівниками (без інвалідності) у разі, якщо база нарахування ЄСВ за місяць не перевищує мінімальної зарплати (на сьогодні це 6000 грн на місяць), сума ЄСВ розраховується як добуток суми мінімальної зарплати і ставки ЄСВ (22 %) за умови перебування працівника в трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів місяця.

* Інструкція про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджена наказом Мінфіну від 20.04.2015 р. № 449.

Як бачимо, у місяці звільнення треба виконувати вимогу про сплату ЄСВ з МЗП у разі, якщо працівник звільняється в останній робочий день місяця, передбачений графіком роботи такого працівника.

Приклад 1. Основний працівник (без інвалідності) звільняється 30 вересня. Його зарплата за вересень становить 4636,36 грн. Він перебував у відпустці за свій рахунок з 6 по 10 вересня. Сума компенсації за невикористану відпустку становить 1000 грн.

Яку суму ЄСВ треба заплатити?

У цій ситуації ЄСВ треба сплатити не менше ніж з мінімальної зарплати. Сума фактично нарахованого доходу становить 5636,36 грн. Суму внеску треба сплатити в розмірі 1320 грн (6000 x 22 %).

Якщо працівник звільняється 29 вересня, то ЄСВ треба сплачувати із суми фактично нарахованого доходу. Сплачувати ЄСВ з мінімальної зарплати не треба.

А що робити, якщо працівник увесь місяць не працював і звільняється.

Приклад 2. Працівник перебував у відпустці за свій рахунок увесь вересень і звільняється 30 вересня. Сума нарахованої компенсації за невикористану відпустку становить 2400 грн.

Яку суму ЄСВ треба заплатити?

У цьому разі сума нарахованого доходу (компенсації за невикористану відпустку) виявилася менше 6000 грн. Оскільки працівник звільняється в останній робочий день місяця (30 вересня), треба виконати умову про сплату ЄСВ з МЗП. Сума внеску становитиме 1320 грн (6000 x 22 %).

Якщо ж працівник звільняється всього лише на день раніше (29 вересня), то вже виконувати вимогу про сплату ЄСВ з МЗП не треба. ЄСВ у цій ситуації складе 528 грн (2400 x 22 %).

Висновок

У місяці звільнення працівника треба виконувати вимогу про сплату ЄСВ з МЗП у разі, якщо він звільняється в останній робочий день місяця (за його графіком роботи).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі