Теми статей
Обрати теми

Поради щодо заповнення графіка відпусток

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
У попередньої статті ми з’ясували, які види відпусток зазвичай потрапляють до графіка відпусток. Але для того, щоб правильно заповнити такий документ, цього замало. Потрібно обов’язково ще врахувати низку «відпускних» нюансів. Яких? Розкажемо далі.

При складанні графіка відпусток врахуйте наступні особливості надання відпусток.

Переважне право на відпустку

Окремим «пільговим» категоріям працівників роботодавець зобов’язаний надавати щорічні відпустки в будь-який зручний для них час. Такі особи перелічені у ч. 14 ст. 10 Закону про відпустки*. Це, зокрема:

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР.

— особи віком до 18 років;

— особи з інвалідністю;

— жінки перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами або після неї;

— жінки, які мають двох та більше дітей віком до 15 років або дитину з інвалідністю;

— одинокі матері (батьки), які виховують дитину без батька (матері);

— дружини (чоловіки) військовослужбовців;

— ветерани праці та особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;

— ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України тощо.

Крім того, право на використання чергової відпустки у будь-який зручний час мають:

— особи, віднесені до 1 та 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

— ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, Національної поліції, податкової міліції, державної пожежної охорони, Державної кримінально-виконавчої служби, служби цивільного захисту, Державної служби спецзв’язку;

— почесні донори України тощо.

Крім того, роботодавець має право передбачити у колдоговорі чи трудовому договорі додаткові категорії працівників, які матимуть право на щорічну відпустку у будь-який зручний для них час.

Увага! При наявності перелічених вище працівників радимо почати заповнення графіка відпусток саме з них. Адже відмовити їм у наданні щорічних відпусток роботодавець не має права.

Звичайно, якщо такий працівник не залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури у період дії воєнного стану. Таким працівникам роботодавець може відмовити у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та відпустки для догляду до 3 років), навіть якщо вони мають переважне право на відпочинок.

Тривалість щорічної відпустки

У загальному випадку тривалість щорічної основної відпустки становить не менше 24 календарних днів за відпрацьований робочий рік (ст. 75 КЗпП, ст. 6 Закону про відпустки).

У той же час особам, перерахованим у ч. 2 — 6 ст. 6 Закону про відпустки, щорічна основна відпустка надається більшій тривалості. До того ж ст. 7 та 8 Закону про відпустки передбачено можливість надання працівникам щорічних додаткових відпусток.

При цьому загальна тривалість щорічних основної та додаткових відпусток не повинна перевищувати 59 календарних днів, а для працівників, зайнятих на підземних гірничих роботах, — 69 календарних днів.

До речі, деяким працівникам бюджетних установ може бути встановлена своя (особлива) тривалість щорічної відпустки.

Наприклад, керівникам закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним та науковцям — до 56 календарних днів.

Але нагадаємо: у період дії воєнного стану (встановлений до 19.02.2023) надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік (ч. 1 ст. 12 Закону № 2136*).

* Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX.

Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше 24 календарних днів, надання невикористаних у період дії воєнного стану днів такої відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

Тому при плануванні щорічних відпусток до 19.02.2023 обов’язково врахуйте позицію роботодавця щодо такого обмеження.

Відпустки за минулі роки

До графіка відпусток можна (а іноді навіть потрібно) вносити й ті відпустки, які працівники не використали минулого року (в минулих роках).

Адже краще не допускати накопичення невикористаних днів щорічних відпусток. Особливо пам’ятаючи про вимоги ч. 5 ст. 80 КЗпП, якою встановлена заборона на ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом 2 років поспіль.

Але тут слід пам’ятати про наступні нюанси:

1) деякі з відпусток у працівника «згорають» (не переходять на наступний рік)*.

* Подробиці у статті «Невикористані відпустки: що «згорить», а що ні» // «Податки & бухоблік», 2019, № 94.

Наприклад, «чорнобильська» відпустка прив’язана до календарного року. І якщо працівник не реалізував своє право на таку відпустку в поточному календарному році, перенесення її на наступний рік не допускається;

2) у період дії воєнного стану (встановлений до 19.02.2023) роботодавець має право відмовити працівнику у наданні невикористаних днів щорічної відпустки. Норми ч. 5 ст. 80 КЗпП у цей період не застосовуються.

Правила поділу відпустки на частини

Відповідно до ч. 6 ст. 79 КЗпП щорічна відпустка на прохання працівника може бути поділена на частини будь-якої тривалості, але за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.

При цьому невикористану частину щорічної відпустки має бути надано працівникові до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка. Цього вимагає ч. 7 ст. 79 КЗпП.

Проте врахуйте, що у період дії воєнного стану (встановлений до 19.02.2023):

— норми ч. 7 ст. 79 КЗпП не застосовуються. А отже, у цей час можна не поспішати з наданням працівникам невикористаної частини щорічних відпусток, яка залишилася після використання її безперервної частини;

— з працівником може бути укладений трудовий договір в умовах спрощеного режиму регулювання трудових відносин. На прохання такого працівника щорічна відпустка може бути поділена на частини будь-якої тривалості або надана повної тривалості з урахуванням норм тривалості щорічних відпусток, установлених КЗпП (ч. 8 ст. 495 КЗпП).

А от відпустки, які не належать до щорічних, ділити не можна (відпустка учасникам бойових дій/інвалідам війни, «чорнобильська» відпустка, соціальна відпустка «на дітей» тощо).

Обов’язково врахуйте це при складанні графіка відпусток.

Відпустка в перший рік роботи

Право працівника на щорічні основну та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення 6 місяців безперервної роботи на цьому підприємстві (ч. 5 п. 10 Закону про відпустки).

У той час як щорічні відпустки за другий та наступні роки роботи можуть бути надані працівникам у будь-який час відповідного робочого року.

Тому якщо на підприємстві, в установі, організації є працівники, які були прийняті на роботу у другому півріччі 2022 року, обов’язково врахуйте їх при складані графіка відпусток на 2023 рік.

Але тут є винятки. Так, наприклад, щорічна відпустка повної тривалості до настання шестимісячного строку надається:

— працівникам, перерахованим у ч. 7 ст. 10 Закону про відпустки (за їхнім бажанням);

— керівним, педагогічним, науковим, науково-педагогічним працівникам, спеціалістам навчальних закладів працівникам — у період літніх канікул;

— працівникам художньо-постановної частини та творчим працівникам театрів у літній період наприкінці театрального сезону.

Звичайно, новачкам, які відпрацювали на підприємстві менше 6 місяців, але не потрапили до винятків, також може бути надана відпустка до настання шестимісячного строку. Але тоді:

— її тривалість буде визначена пропорційно відпрацьованому часу;

— така відпустка надається виключно за заявою працівника і тільки після цього її вносять до графіка відпусток.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі