№24

Оплата праці, грудень, 2022/№ 24 Інші номери журналу ›
  • Припинили виплату мобілізованому працівнику: як заповнити Д1 Заради підтримки наших захисників деякі роботодавці продовжили нараховувати середню зарплату мобілізованим працівникам навіть після 19.07.2022. Але такі виплати напряму залежать від фінансових можливостей підприємства. Як заповнити додаток Д1, якщо нарахування середньої зарплати працівнику було припинено?
  • Навчаємо працівників домедичній підготовці: як бути з ПДФО? Підприємство хоче організувати для своїх працівників навчання за програмою І рівня «Курс домедичної підготовки при раптовій зупинці кровообігу у дорослих». Згідно з договором виконавець надасть акт наданих інформаційно-консультаційних послуг. Чи потрібно таке навчання оподатковувати ПДФО?
  • Сумісники: як жити без нормативки? Кабмін скасував нормативно-правові акти, які кілька десятиліть регулювали питання роботи сумісників. Чи змінилось щось після цього? Проаналізуємо зміни і знайдемо відповідь на це запитання.
  • За основним місцем роботи — декрет: чи можна працювати за сумісництвом «на повну»? Роботодавець приймає на роботу за сумісництвом жінку, яка за основним місцем роботи перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Чи може вона працювати повний робочий час? Як оформити? Чи вплине її робота на повну зайнятість на виплату допомоги при народженні дитини?
  • Прийнято в перший робочий день місяця: як розрахувати відпускну компенсацію Працівника прийнято на роботу 02.05.2022. А 05.12.2022 він звільняється. На підприємстві — 5-денний робочий тиждень із двома вихідними днями — субота та неділя. Яку кількість календарних днів травня 2022 року включати до розрахунку середньої при обчисленні відпускної компенсації?
  • Працівник звільняється: оплачуємо надурочні години Звільняється працівник, якому встановлено підсумований облік робочого часу. Обліковий період відпрацьовано не повністю. Виникає запитання: як бути з надурочними годинами? Оплачувати їх чи ні? Якщо так, то як усе правильно обчислити?
  • Неробота в обліковому періоді: підраховуємо надурочні години Підрахунок надурочних годин наприкінці облікового періоду додає чимало клопоту бухгалтеру. Особливо у ситуації, коли у працівника протягом такого періоду є невідпрацьований час. У цьому матеріалі розглянемо, як правильно провести відповідні розрахунки.
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у грудні 2022 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
  • Премія до ювілею: чи включати у денний заробіток? 02.12.2022 працівнику підприємства згідно з наказом керівника було нараховано і виплачено премію до ювілею (нарахована сума становить 2500 грн). А з 07.12.2022 по 09.12.2022 він перебував у відрядженні. Як оплатити період відрядження? Чи враховувати вищезазначену премію при розрахунку денного заробітку?
  • «Непрацездатна» середня: вивчаємо зміни до Порядку № 1266 Кабмін підкоригував Порядок обчислення середньої зарплати для оплати днів непрацездатності. Які сюрпризи нас чекають, розкажемо далі.
  • Статус е-лікарняного не змінюється: коли призначати допомогу Чи то перебої в електропостачанні, чи слабке програмне забезпечення ПФУ, але ще й досі роботодавці стикаються з такою поширеною проблемою е-лікарняних — у них не змінюється статус. Коли ж призначати допомогу по тимчасовій непрацездатності? На які строки орієнтуватися? Розкажемо далі.
  • Важливі кадрово-зарплатні справи наприкінці року Добігає кінця черговий календарний рік. І поряд з цим настає час підбивати кадрово-зарплатні підсумки і готувати ґрунт для початку нового трудового року. Давайте пригадаємо важливі справи, які кадровики і бухгалтери мають зробити на фініші старого і старті нового року.
  • Індексація: чи платити у 2023 році? Законодавці призупинили дію Закону про індексацію на 2023 рік. Чи нараховувати працівникам індексацію, право на яку виникло до 01.01.2023? Чи попереджати працівників про зміну умов праці? Розглянемо ці запитання у сьогоднішньому матеріалі.
  • Оклади для бюджетників: невтішний прогноз на 2023 рік З 1 січня набуде чинності Закон про держбюджет на 2023 рік. Його норми безпосередньо впливають на визначення розмірів окладів працівників бюджетної сфери. У цьому матеріалі розповімо, на що слід орієнтуватись у наступному році.
  • Графік відпусток: готуємось до 2023 року Наближається Новий рік. Це свято несе нові сподівання, нові надії, нові плани. Але роботодавцям планувати потрібно вже зараз. І перший крок у цьому — скласти графік відпусток всіх своїх працівників. Коли оформлюють такий документ, які відпустки туди повинні потрапити та які воєнні нюанси врахувати при його складанні, розкажемо в цій статті.
  • Поради щодо заповнення графіка відпусток У попередньої статті ми з’ясували, які види відпусток зазвичай потрапляють до графіка відпусток. Але для того, щоб правильно заповнити такий документ, цього замало. Потрібно обов’язково ще врахувати низку «відпускних» нюансів. Яких? Розкажемо далі.
  • Процедура складання графіка відпусток Скласти графік відпусток — справа не проста. Мало визначити всі види відпусток, якими мають право скористатися працівники. Мало врахувати всі особливості надання таких відпусток. Ще потрібно дотриматися процедури складання такого документа (аби не наразитися на штрафи з боку перевіряючих). Як пройти по цьому мінному полю без втрат, ми розкажемо в сьогоднішній статті.
  • ПДФО-перерахунок: враховуємо результати Переплата/недоплата з ПДФО може виявитися як при річному перерахунку ПДФО, так і при перерахунку податку звільненому працівнику. Як ураховувати такі результати перерахунку ПДФО у місяці перерахунку та/або в наступних періодах, як відобразити їх в додатку 4ДФ до Податкового розрахунку, розкажемо в статті.
  • Пункти незламності: організація та функціонування 20 грудня 2022 року набув чинності Порядок № 1401*. Цей нормативний документ визначає вимоги щодо розгортання та діяльності пунктів незламності. Коротко проаналізуємо його норми.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі