Теми статей
Обрати теми

Середня зарплата після відпустки для догляду до 3 років

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Після відпустки для догляду за дитиною до 3 років працівниця (працівник) може піти у відпустку або ж захворіти чи доглядати за хворою дитиною (піти на лікарняний). У цих випадках бухгалтеру доводиться розраховувати середню зарплату. Нюанси розрахунку середньої розглянемо у статті.

Відпустки в різних місяцях

Якщо після виходу із «доглядової» відпустки працівниця йде у щорічну відпустку, для розрахунку середньої зарплати важливо не тільки те, скільки вона пропрацювала між ними, а й те, коли закінчуються одна відпустка і починається інша.

Розглянемо ситуацію, коли після відпустки для догляду за дитиною до 3 років працівниця приступила до роботи, відпрацювала один день і пішла у щорічну відпустку.

Основним критерієм при розрахунку середньої у цій ситуації є факт того, припадають цей відпрацьований день і початок щорічної відпустки на один місяць чи на різні. Продемонструємо це на прикладах.

Приклад 1. Працівниця 31 січня 2022 року приступила до роботи після відпустки для догляду за дитиною до 3 років.

З 1 лютого 2022 року пішла в основну щорічну відпустку на 10 днів.

За 1 робочий день січня 2022 року їй нарахована зарплата 342,11 грн.

Оскільки трудові відносини з працівницею на період відпустки для догляду не переривались, то розрахунковим періодом для обчислення відпускних буде лютий 2021 року — січень 2022 року.

Але за умовами прикладу 1 працівниця відпрацювала лише один день. Зверніть увагу: у цьому випадку не має значення, відпрацьовані повністю місяці розрахункового періоду чи ні. Орієнтуємося на повні місяці перебування у трудових відносинах.

Ідемо далі. З розрахунку відпускної середньоденної зарплати виключаємо дні, в які працівник згідно із законодавством не працював і за ним не зберігався заробіток (абз. 6 п. 2 Порядку № 100). Відпустка для догляду за дитиною до 3 років якраз належить до поважних причин відсутності на роботі, передбачених законодавством.

Таким чином, у розрахунковому періоді залишається 1 календарний день, оскільки решта днів виключена з розрахунку як невідпрацьований час згідно із законодавством.

Середньоденну зарплату знаходимо, поділивши суму зарплати на кількість календарних днів у розрахунковому періоді:

342,11 : 1 = 342,11 (грн).

Сума відпускних становитиме:

342,11 x 10 = 3421,10 (грн).

«Доглядова» і щорічна відпустки припали на один місяць

Приклад 2. Працівниця 9 лютого 2022 року приступила до роботи після відпустки для догляду за дитиною до 3 років (зайнятість повна). З 10 лютого 2022 року пішла в основну щорічну відпустку на 10 днів. Її оклад — 4745 грн.

Розрахунковим періодом у цьому випадку буде лютий 2021 року — січень 2022 року.

У місяцях розрахункового періоду немає жодних нарахувань. Тоді діємо за правилами абз. 21 — 23 Порядку № 100.

Середню зарплату для оплати днів щорічної відпустки розраховуємо виходячи з посадового окладу працівниці, встановленого їй на день виходу у відпустку. Якщо він виявився меншим за мінімалку, то середня зарплата розраховується з установленого розміру МЗП на час розрахунку.

Отже, середню зарплату рахуємо з МЗП, що встановлена на лютий 2022 року — з розміру 6500 грн, оскільки оклад (4745 грн) виявився меншим.

Оскільки розрахунок середньої зарплати проводимо виходячи з МЗП, то її нарахування здійснюється шляхом множення мінзарплати на кількість місяців розрахункового періоду. Тобто визначаємо умовну суму виплат розрахункового періоду. А потім ділимо її на кількість календарних днів розрахункового періоду, зменшену на святкові і неробочі дні.

Тож середньоденна зарплата для визначення суми відпускних складе:

6500,00 х 12 : (365 - 11) = 220,34 (грн),

де 12 — кількість місяців умовного розрахункового періоду;

365 — кількість календарних днів в умовному розрахунковому періоді;

11 — кількість святкових і неробочих днів у цьому періоді.

Сума відпускних становитиме:

220,34 x 10 = 2203,40 (грн).

Отже, як бачите, наведені ситуації ідентичні: між відпустками один відпрацьований день, але розрахунок середньої зарплати зовсім різний. Адже у першій ситуації відпрацьований день і початок відпустки припали на різні місяці, а у другій — на один.

Нижче у таблиці 1 наведемо узагальнений порядок розрахунку середньоденної зарплати після догляду за дитиною до 3 років.

Таблиця 1. Особливості розрахунку середньоденної зарплати для відпустки

Ситуація

Розрахунковий період

Розрахунок середньоденної

Закінчення «доглядової» відпустки до 3 років та початок щорічної відпустки у різних місяцях

12 календарних місяців, що передують місяцю відпустки. З них виключаємо кількість календарних днів «доглядової» відпустки до 3 років

Розрахунок робимо з нарахованої зарплати за розрахунковий період.

ВРП : (КДРП - СВДРП)*

Початок щорічної відпустки у тому ж місяці, що і закінчення відпустки для догляду за дитиною до 3 років

12 календарних місяців, що передують місяцю відпустки

Заробітку у розрахунковому періоду немає. Розрахунок середньоденної робимо з посадового окладу, але не менше за МЗП.

Оклад (МЗП) x 12 : (365 - 11)

* ВРП — виплати розрахункового періоду; КДРП — кількість календарних днів розрахункового періоду; СВДРП — кількість святкових і неробочих днів розрахункового періоду.

Далі розглянемо нюанси нарахування лікарняних після «доглядової» відпустки до 3 років.

Відпустка для догляду до 3 років і страховий стаж

При розрахунку лікарняних керуємося нормами Закону про соцстрахування і правилами Порядку № 1266. До страхового стажу зараховується період, протягом якого особа підлягала страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний ЄСВ (ч. 1 ст. 21 Закону про соцстрахування).

ВАЖЛИВО!

До страхового стажу зараховується відпустка для догляду за дитиною до 3 років (ч. 2 ст. 21 Закону про соцстрахування).

У зв’язку з цим перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 3 років на розмір допомоги з тимчасової непрацездатності не впливає. Тобто спеціальні обмеження щодо розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності не більше ніж з розрахунку МЗП у цьому випадку не застосовуються.

Тепер проаналізуємо, як один відпрацьований день між відпусткою для догляду за дитиною до 3 років і початком лікарняного позначиться на розрахунку лікарняного. Як і в ситуації з відпусткою, тут криється аналогічний нюанс, але порядок розрахунку дещо інший. Покажемо на прикладах.

«Доглядова» відпустка і лікарняний припали на різні місяці

Приклад 3. Працівниця 31 січня 2022 року приступила до роботи після відпустки для догляду за дитиною до 3 років. З 1 по 8 лютого 2022 року в неї хворіла дитина (е-лікарняний готовий до сплати). За 1 робочий день січня 2022 року їй нараховано 451,90 грн. Страховий стаж працівниці на момент хвороби становить 6 років 8 місяців.

Розрахунковим періодом для визначення суми лікарняних є 12 календарних місяців перебування у трудових відносинах (з 1-го до 1-го числа) за останнім основним місцем роботи застрахованої особи, що передують місяцю, в якому настав страховий випадок (п. 25 Порядку № 1266).

Оскільки трудові відносини на період «доглядової» відпустки з працівницею не переривались і працівниця перебувала у трудових відносинах 12 місяців перед місяцем настання страхового випадку, то розрахунковим періодом для обчислення лікарняних буде лютий 2021 року — січень 2022 року.

Разом із тим місяці розрахункового періоду (з 1-го до 1-го числа), в яких працівник не працював з поважних причин, виключаються з такого періоду (абз. 2 п. 3 Порядку № 1266).

Оскільки відпустка для догляду за дитиною до 3 років Порядком № 1266 визначена як поважна причина, то повні місяці перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 3 років виключаються з розрахункового періоду. Отже, в розрахунковому періоді залишиться тільки січень 2022 року. Тоді розрахунок лікарняних потрібно провести на підставі даних одного місяця розрахункового періоду — січня 2022 року.

При цьому календарні дні, протягом яких працівниця перебувала у відпустці для догляду за дитиною до трьох років, у січні 2022 року також виключаються із загальної кількості календарних днів за цей місяць при розрахунку лікарняних (абз. 1 п. 3 Порядку № 1266). Тобто із 31 календарного дня січня виключаємо 30 календарних днів «доглядової» відпустки (з 1 по 30 січня). У розрахунковому періоді маємо 1 календарний день (31 - 30).

Середньоденну зарплату розраховуємо діленням виплат розрахункового періоду, на які нарахований ЄСВ, на кількість календарних днів у ньому:

451,90 : 1 = 451,90 (грн).

Страховий стаж працівниці становить 6 років 8 місяців. Тоді оплата лікарняного листа проводиться в розмірі 70 % середньої зарплати (ч. 1 ст. 24 Закону № 1105). Для цього розрахуємо денну виплату.

451,90 х 70 % = 316,33 (грн).

Оскільки протягом дванадцяти місяців перед настанням страхового випадку працівниця має страховий стаж більше шести місяців (відпустка для догляду за дитиною до 3 років зараховується у страховий стаж), то спеціальне обмеження за розміром допомоги (ч. 4 ст. 19 Закону про соцстрахування) не застосовується.

У працівниці хворіла дитина, а лікарняний з причиною непрацездатності «догляд за хворою дитиною» з першого дня фінансується за рахунок ФСС.

Сума допомоги за рахунок ФСС (з 1 по 8 лютого 2022 року) становить:

316,33 х 8 = 2530,64 (грн).

Розглянемо ситуацію, коли відпрацьований день після «доглядової» відпустки і початок лікарняного припали на один місяць.

«Доглядова» відпустка і початок лікарняного припали на один місяць

Приклад 4. Працівниця після відпустки для догляду за дитиною до 3 років вийшла на роботу з 1 лютого 2022 року.

З 9 по 18 лютого 2022 року в неї хворіла дитина (е-лікарняний готовий до сплати). Загальний страховий стаж працівниці становить 6 років 8 місяців. Посадовий оклад — 7001 грн.

У прикладі 4, як і в прикладі 3, розрахунковим періодом для обчислення лікарняних будуть 12 місяців, що передують місяцю початку непрацездатності (лютий 2021 року — січень 2022 року). Але потім ми повинні виключити з розрахункового періоду повні місяці, які невідпрацьовані у зв’язку з перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. У результаті виходить, що розрахункового періоду немає.

У такому випадку середня зарплата визначається виходячи з тарифної ставки (посадового окладу) або її частини, встановленої на день настання страхового випадку.

Механізм обчислення середнього заробітку виходячи з посадового окладу встановлений п. 5 Порядку № 1266 (ср. ). Середньоденна заробітна плата за один календарний день визначається шляхом ділення тарифної ставки (посадового окладу) на середньомісячну кількість календарних днів (30,44).

Розрахунок середньоденної зарплати буде таким:

7001,00 : 30,44 = 229,99 (грн).

Обчислимо денну виплату з урахуванням стажу 6 років 8 місяців, що дає право на виплату у розмірі 70 %:

229,99 х 70 % = 160,99 (грн).

Стаж працівниці за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку більше 6 місяців. Тому спецобмеження не застосовуємо.

Допомога за 10 календарних днів по «дитячому» лікарняному (з 9 по 18 лютого 2022 року) за рахунок ФСС становитиме:

160,99 х 10 = 1609,90 (грн).

Для наочності зведемо особливості розрахунку середньої зарплати для лікарняних після «доглядової» відпустки до 3 років у табл. 2.

Таблиця 2. Особливості розрахунку середньоденної зарплати для лікарняних

Ситуація

Розрахунковий період

Розрахунок середньоденної

Закінчення «доглядової» відпустки до 3 років та початок хвороби у різних місяцях

12 календарних місяців, що передують місяцю початку хвороби. З них виключаємо кількість календарних днів «доглядової» відпустки до 3 років

Розрахунок робимо з нарахованої зарплати за розрахунковий період.

ВРП : КДРП

Закінчення «доглядової» відпустки до 3 років та початок хвороби у тому ж місяці

Немає місяців у розрахунковому періоду, адже з 12 календарних місяців, що передують місяцю початку хвороби, виключаються усі місяці «доглядової» відпустки

Розрахунок середньоденної робимо з посадового окладу.

Оклад : 30,44

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі