Теми статей
Обрати теми

Розраховуємо середню зарплату після відпустки для догляду до 6 років

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Чимало запитань виникає при розрахунку відпускних і лікарняних працівниць після відпустки для догляду за дитиною від 3 до 6 років. І тут дійсно є багато нюансів. Про них ви зараз дізнаєтесь.

Відпускні

Відпускний стаж. Передусім звернемо увагу на те, що період перебування працівниці (працівника) у відпустці для догляду за дитиною до 3 років та від 3 до 6 років не зараховується у стаж для щорічної відпустки (п. 4 ст. 9 Закону про відпустки).

Середня зарплата. Розрахунок середньої зарплати для оплати щорічної відпустки завжди починається з визначення розрахункового періоду. У загальному випадку — це 12 календарних місяців перед місяцем початку відпустки (абз. 1 п. 2 Порядку № 100).

У ситуації, коли щорічна відпустка надається після відпустки для догляду за дитиною від 3 до 6 років, завжди варто пам’ятати, що на період такої «доглядової» відпустки трудові відносини з працівницею (працівником) не перериваються. І в такому разі до розрахункового періоду потрапляють 12 місяців перед місяцем початку відпустки.

Разом з цим при розрахунку «відпускної середньої» із розрахункового періоду виключається час, протягом якого працівниця перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 6 років (абз. 6 п. 2 Порядку № 100).

Розрахунок середньої зарплати для обчислення відпускних для щорічної відпустки, яка надається після відпустки для догляду за дитиною від 3 до 6 років, є аналогічним до того, як і після «доглядової» відпустки до 3 років (див. статтю «Середня зарплата після відпустки для догляду до 3 років» цього номера). Далі розглянемо, як перебування у відпустці для догляду за дитиною від 3 до 6 років впливає на розрахунок «лікарняної середньої».

Стаж для лікарняних

Страховий стаж. Для обчислення суми лікарняних важливо правильно порахувати стаж працівника. Час, який зараховується у страховий стаж, визначає Закон про соцстрахування. Згідно зі ст. 21 Закону про соцстрахування відпустка для догляду за дитиною до трьох років зараховується у страховий стаж. А от час перебування у відпустці для догляду за дитиною від 3 до 6 років не зараховується у страховий стаж (як загальний, так і спеціальний).

Загальний страховий стаж. Він вказує, який відсоток середньоденної зарплати (50, 60, 70, 80, 100 %) використовувати для визначення суми денної виплати при розрахунку лікарняних (ч. 1 ст. 24 Закону про соцстрахування). Його ми обчислюємо за весь період трудової діяльності (сплати страхових внесків) до моменту настання страхового випадку.

Спеціальний страховий стаж. Він потрібен, щоб визначитися з необхідністю застосування спецобмежень за розміром лікарняних (п. 1 ч. 4 ст. 19 Закону про соцстрахування). І обчислюється за 12 місяців перед настанням страхового випадку.

Якщо протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку стаж працівника менше 6 місяців, то лікарняні розраховуємо виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше розміру допомоги, обчисленої з МЗП, установленої на момент настання страхового випадку. Гранична сума лікарняних виходячи з МЗП у розрахунку на день, на які потрібно орієнтуватися, розраховується діленням розміру МЗП на 30,44.

Середня для лікарняних

Суму фактичної середньоденної зарплати розраховуємо за загальними правилами. Розрахунковим періодом, за який обчислюється середня зарплата, є 12 календарних місяців перебування у трудових відносинах (з першого до першого числа) за останнім основним місцем роботи застрахованої особи, що передують місяцю, у якому настав страховий випадок (п. 25 Порядку № 1266).

Якщо в розрахунковому періоді перед настанням страхового випадку застрахована особа з поважної причини не мала заробітку або хвороба настала в перший день роботи, середня зарплата визначається виходячи з тарифної ставки (посадового окладу) або її частини, установленої на момент настання страхового випадку (п. 28 Порядку № 1266).

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею 6 років за медичним висновком є поважною причиною (п. 3 Порядку № 1266). І тому якщо вона припадає на розрахунковий період, то дні перебування у такій відпустці потрібно виключити з розрахунку.

Для наочності розглянемо розрахунок лікарняних після відпустки для догляду за дитиною від 3 до 6 років на прикладі.

Приклад. Працівниця після відпустки для догляду за дитиною до 6 років приступила до роботи 28 грудня 2021 року. З 2 по 11 лютого 2022 року вона хворіла, що підтверджує е-лікарняний. Її зарплата, з якої справлявся ЄСВ за грудень 2021 року — січень 2022 року, становить 9996,79 грн. Загальний страховий стаж працівниці — понад 8 років.

Хвороба працівниці розпочалася в лютому 2022 року. Оскільки трудові відносини з працівницею не переривалися, розрахунковим періодом для обчислення «лікарняної середньої» буде лютий 2021 — січень 2022 року.

Час перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 6 років виключаємо з розрахункового періоду при визначенні середньоденної зарплати як невідпрацьований з поважної причини. Виключаємо як повні місяці перебування в цій «доглядовій» відпустці (лютий — листопад 2021 року), так і дні цієї відпустки, які припали на місяць, у якому працівниця приступила до роботи ( 1 — 27 грудня 2021 року).

У розрахунковому періоді залишається 35 календарних днів (4 дні грудня + 31 день січня).

Середньоденну зарплату знаходимо діленням виплат розрахункового періоду, на які нараховувався ЄСВ, на кількість календарних днів цього періоду без урахування днів, не відпрацьованих з поважних причин:

9996,79 : 35 = 285,62 (грн).

Оскільки страховий стаж працівниці понад 8 років, оплата е-лікарняного проводиться в розмірі 100 % середньої зарплати. І денна виплата буде дорівнювати середньоденній зарплаті — 285,62 грн.

Але страховий стаж працівниці протягом останніх 12 місяців перед початком хвороби менше 6 місяців. Адже «доглядова» відпустка до 6 років не зараховується до страхового стажу. Тому застосовуємо спеціальне обмеження.

МЗП на момент початку хвороби працівниці становить 6500 грн на місяць. Розрахуємо максимальну середньоденну зарплату з урахуванням спеціального обмеження:

6500,00 : 30,44 = 213,53 (грн).

Денна виплата (285,62 грн) виявилася більшою за максимальну межу (213,53 грн). Тому суму лікарняних обчислюємо із застосуванням виплати, розрахованої виходячи з МЗП, — 213,53 грн.

Оплата перших п’яти днів (з 2 по 6 лютого 2022 року) становить:

213,53 х 5 = 1067,65 грн.

Розрахуємо суму допомоги за рахунок ФСС (з 7 по 11 лютого 2022 року):

213,53 х 5 = 1067,65 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі