Теми статей
Обрати теми

ПСП «на дітей»: ситуації з життя

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
У статті «ПСП «на дітей»: коротко про головне» (див. статтю «ПСП «на дітей»: стисло про головне») ми з’ясували, хто з батьків може розраховувати на отримання «дитячої» ПСП, у якому розмірі та на яких умовах. Також розглянули правила застосування пільги. Саме час застосувати все сказане на практиці.

Якщо була перерва

У працівниці — троє дітей віком до 18 років. Ще під час прийняття на роботу вона подала заяву на застосування пільги на підставі п.п. 169.1.2 ПКУ. З жовтня по грудень 2021 року вона не користувалася ПСП «на дітей», оскільки її зарплата за місяць перевищувала граничну межу, що надає право на її застосування. У січні 2022 року загальна сума доходу працівниці склала 10396,95 грн, у тому числі: • зарплата за відпрацьовані дні січня — 5210,55 грн; • лікарняні (з 10 по 21 січня) — 4336,40 грн; • допомога на лікування — 850 грн.Чи може працівниця скористатися ПСП «на дітей» цього місяця?

Так, може. Гранична сума зарплати, що надає право на застосування ПСП «на дітей», для такої працівниці у 2022 році становить 10410 грн (3470 грн x 3). У той час як загальна сума доходу, нарахованого за січень 2022 року, дорівнює:

5210,55 + 4336,40 + 850 =10396,95 грн.

ПСП застосовується саме до зарплати працівника. Зверніть увагу: матдопомога разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами, у тому числі на лікування, не належить до фонду оплати праці (п.п. 3.31 Інструкції № 5). А отже, вона не включається в загальну суму зарплати працівниці, до якої можна застосовувати пільгу.

Зарплата працівниці становить:

5210,55 + 4336,40 = 9546,95 грн.

Оскільки розмір зарплати працівниці за січень 2022 року виявився менше граничного розміру, встановленого для застосування ПСП «на дітей» (9546,95 < 10410), до її зарплати можна застосувати пільгу.

Зверніть увагу: ще раз подавати заяву на застосування ПСП жінці не треба. Підставою для застосування пільги буде заява, подана нею під час прийняття на роботу.

Розрахуємо суму ПСП:

1240,50 x 3 = 3721,50 грн.

Застосуємо ПСП при розрахунку суми ПДФО:

(9546,95 - 3721,50) x 18 % = 1048,58 грн.

Одинока мати

У працівниці — троє дітей віком до 18 років. Усі дітки від різних чоловіків. На двох дітей надано Витяг з Реєстру актів цивільного стану про держреєстрацію народження таких дітей, у якому зазначено, що батько записаний зі слів матері. У Витягу з Реєстру про держреєстрацію народження третьої дитини внесені дані про батька, проте він в утриманні дитини участі не бере (згідно з довідкою, отриманою у виконавчій службі, аліменти не платить). На яку ПСП може розраховувати жінка?

Формально ваша працівниця може претендувати на два види ПСП «на дітей»:

• на звичайну — як особа, що утримує двох чи більше дітей віком до 18 років (п.п. 169.1.2 ПКУ);

• на підвищену — як одинока мати, що має дітей віком до 18 років (п.п. «а» п.п. 169.1.3 ПКУ).

Оскільки одночасно застосувати ПСП за двома підставами жінка не може, вона має право вибрати одну ПСП за підставою, що передбачає більший розмір пільги — тобто підвищену ПСП «на дітей».

Звичайно, за умови, що:

• зарплата такої працівниці не перевищує граничної величини, що надає право на застосування ПСП, кратної кількості дітей (3470 x кількість дітей віком до 18 років);

• вона має відповідний статус і може підтвердити його документально.

Нагадаємо, що для цілей п.п. «а» п.п. 169.1.3 ПКУ одинокою матір’ю (батьком) вважаються особи, які на момент застосування ПСП (п. 5 Порядку № 1227*):

* Порядок подання документів для застосування ПСП, затверджений постановою КМУ від 29.12.2010 № 1227.

• мають дитину (дітей) віком до 18 років і

не перебувають у шлюбі, зареєстрованому відповідно до закону.

Тому щоб підтвердити свій статус документально, жінка повинна надати роботодавцеві, окрім заяви на застосування ПСП:

• копії свідоцтв про народження дітей;

• копію свідоцтва про розірвання шлюбу і копію паспорта з відміткою про розірвання шлюбу. А за їх відсутності — копію рішення суду про розірвання шлюбу.

Якщо жінка не виходила заміж і народила дитину, у Витягу з Реєстру про держреєстрацію народження такої дитини будуть зазначені не дані про держреєстрацію шлюбу її батьків, а інша підстава (наприклад, заява матері дитини та її підпис);

• документ, що підтверджує той факт, що працівниця спільно проживає з дітьми (утримує дітей). Таким документом може бути довідка про місце проживання і склад сім’ї.

Якщо працівниця надала всі необхідні документи — вона має право на ПСП як одинока мати.

Зверніть увагу: факт отримання/неотримання аліментів від батька одного з дітей у цьому випадку значення не має.

Одинокий батько

У працівника є двоє дітей віком до 18 років. Чоловік розлучений і сплачує аліменти на дітей. Чи має він право на підвищену ПСП «на дітей» як одинокий батько?

Ні, не має.

Для цілей застосування ПСП одиноким батьком вважається особа, яка на момент застосування пільги (п. 5 Порядку № 1227):

• має дитину (дітей) віком до 18 років і

• не перебуває в шлюбі, зареєстрованому відповідно до закону.

Водночас, при визначенні статусу «одинокий батько» треба враховувати ще й норми Сімейного кодексу** (далі — СКУ).

** Сімейний кодекс України від 10.01.2002 № 2947-III.

А згідно з абз. 2 ч. 2 ст. 143 СКУ батько може вважатися одиноким, якщо:

• він не перебуває в шлюбі з матір’ю дитини;

• його батьківство визначене у свідоцтві про народження дитини або визнане за рішенням суду;

утримує і виховує таку дитину без матері.

Тобто той факт, що батько двох дітей не перебуває в шлюбі і справно платить аліменти (бере участь у їх утриманні), ще не робить його одиноким батьком. Для цього працівник повинен проживати разом із дитиною (дітьми) окремо від матері дитини (дітей).

Оскільки діти працівника з ним разом не проживають, він може розраховувати тільки на звичайну ПСП «на дітей» як батько, який утримує двох дітей віком до 18 років (п.п. 169.1.2 ПКУ). При цьому не має значення, перебуває він у шлюбі чи ні. Чоловік платить аліменти, отже — ПСП-умова виконана (він утримує двох дітей).

Розмір звичайної ПСП «на дітей» для такого працівника у 2022 році становить:

1240,50 грн x 2 = 2481 грн.

Звичайно, за умови, що його місячна зарплата не перевищить граничного розміру доходу для застосування ПСП «на дітей».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі