Теми статей
Обрати теми

«Оздоровчі» працівникам ДЮСШ: чи можна виплатити без відпустки?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Заступник директора ДЮСШ використав основну щорічну відпустку за 2021-2022 робочий рік (без виплати матеріальної допомоги). У червні він надав заяву з проханням виплатити йому матдопомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу. У колективному договорі закладу передбачено, що така допомога виплачується при наданні щорічної відпустки. Чи можна виплатити матдопомогу в цій ситуації?

Кому та в якому розмірі?

Відповідно до п.п. 6 п. 2 наказу № 2097* працівники дитячо-юнацьких спортивних шкіл (далі — ДЮСШ) мають право на матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік.

* Наказ Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 № 2097.

Проте слід ураховувати, що така матдопомога не є обов’язковою та виплачується в межах фонду оплати праці (далі — ФОП), затвердженого в кошторисах (абз. 1 п. 2 наказу № 2097). Тобто за наявності коштів на її виплату. При цьому рішення щодо такої виплати приймає керівник ДЮСШ.

ВАЖЛИВО!

Матеріальна допомога на оздоровлення працівникам ДЮСШ надається в межах ФОП і не є гарантованою.

Якщо працівник отримав матдопомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу, то інша матдопомога протягом року йому не може бути виплачена (див. лист Мінсоцполітики від 27.05.2019 № 73/0/205-19).

У нормах наказу № 2097 не конкретизується, які саме працівники мають право на отримання матеріальної допомоги. Отже, матдопомогу на оздоровлення можуть надати як тренерам-викладачам, інструкторам-методистам, так й іншим працівникам ДЮСШ, зокрема й заступнику директора.

Чи обов’язково до щорічної відпустки?

Хоча наказ № 2097 не прив’язує надання матдопомоги на оздоровлення до щорічної відпустки, на практиці більшість роботодавців використовують саме таку умову для її виплати. Зазвичай усі нюанси виплати «оздоровчої» матдопомоги прописуються у внутрішніх документах установи (закладу). Наприклад, у колективному договорі чи Положенні про виплату матдопомоги, що є додатком до нього.

Водночас слід ураховувати, що під час воєнного стану дія окремих положень колдоговору може бути зупинена за ініціативою роботодавця. Про це чітко зазначено у ст. 11 Закону № 2136**.

** Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ.

Тож у ситуації, що розглядається, керівник ДЮСШ може відійти від положень колдоговору та прийняти рішення про виплату заступнику директора матдопомоги на оздоровлення. Поготів, що працівник уже використав щорічну відпустку повної тривалості за відповідний робочий рік і не отримав на той час «оздоровчу» матдопомогу.

При цьому, як було зазначено вище, головна умова тут — це закладені до кошторису ДЮСШ на відповідний бюджетний рік необхідні кошти для виплати матдопомоги.

Також зауважимо, що жодних заборон чи обмежень щодо виплати матдопомоги на оздоровлення у воєнний час Закон № 2136 не встановлює.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі