№13

Оплата праці, липень, 2022/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Звільнення під час війни: запитували — відповідаємо Звільнення під час війни — болюче питання. Проте для деяких роботодавців це чи не єдиний спосіб вижити та протриматися на ринку. Подекуди і самі працівники приймають таке рішення: комусь пощастило і він знайшов нову роботу, а дехто з працівників, трудові договори з якими призупинені, втомився чекати його поновлення, тож вирішує, як то кажуть, стати на біржу та отримувати відповідні виплати. Як правильно звільнитися під час війни? Ми вам підкажемо.
  • Індексуємо зарплату в липні 2022 року На липневу індексацію впливає індекс інфляції за травень 2022 року. Він становить 102,7 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати в липні 2022 року — дізнаєтеся з нашої статті.
  • Липнева індексація: нюанси для бюджетників У цьому матеріалі наведемо розраховані коефіцієнти індексації для липня 2022 року та готові суми поточної індексації для повністю відпрацьованого місяця. Також до вашої уваги — приклади проведення індексації в окремих випадках.
  • Відпускна компенсація: після прийняття до роботи не приступив Працівника (основний, без інвалідності) прийняли на роботу 01.03.2022 з окладом 4455 грн на повну зайнятість. І одразу з цього ж дня йому оформлено простій з оплатою 2/3 окладу. 05.07.2022 він звільняється, з простою так і не виводили. Як підрахувати кількість днів компенсації за невикористану основну щорічну відпустку (повна її тривалість — 24 календарних дні)? Як для неї розрахувати середню?
  • Військовий збір: «воєнне» звільнення від сплати Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Ось уже більше 8 років у нашій країні тривають бойові дії, зумовлені агресією зі сторони РФ.
  • Хвороба замість відпустки: як бути з «оздоровчими»? Головному спеціалісту апарату виконавчого комітету міської ради виплачена допомога на оздоровлення разом із відпускними. Але працівник захворів напередодні свого відпочинку і жодного дня відпустки не використав. Відпустку перенесено на інший період. Чи повертати «оздоровчі»?
  • «Оздоровчі» працівникам бібліотек: як платити при поділі відпустки? Чи можна виплатити допомогу на оздоровлення бібліотекарю центральної районної бібліотеки, якщо він оформив щорічну основну відпустку тривалістю 7 календарних днів (далі — к .дн.)? Якщо так, то чи потрібно йому писати заяву про надання такої допомоги?
  • «Оздоровчі» працівникам ДЮСШ: чи можна виплатити без відпустки? Заступник директора ДЮСШ використав основну щорічну відпустку за 2021-2022 робочий рік (без виплати матеріальної допомоги). У червні він надав заяву з проханням виплатити йому матдопомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу. У колективному договорі закладу передбачено, що така допомога виплачується при наданні щорічної відпустки. Чи можна виплатити матдопомогу в цій ситуації?
  • Виплату середньої зарплати за час військової служби скасують Верховна Рада вирішила послабити навантаження на роботодавців і скасувати виплату середнього заробітку «працівникам-солдатам». Таке послаблення передбачене Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» (законопроєкт від 05.04.2022 № 7251) (далі — Закон). Наразі його направлено на підпис Президенту.
  • Премія під час війни: виплачувати чи ні? Чи можна виплачувати премії під час дії воєнного стану? Якщо вас теж турбує це запитання, то наш матеріал буде вам корисним.
  • Стипендія аспіранта: як індексувати у 2022 році? Аспіранта зараховано на навчання до вишу з 1 жовтня 2021 року. Із цієї ж дати йому було призначено академічну стипендію в розмірі 6705 грн. Чи потрібно її індексувати? Якщо так, то як визначити розмір індексації?
  • Зміна режиму роботи: нюанси в умовах воєнного стану Останнім часом зміна умов праці спостерігається досить часто. Почастішали і запитання від читачів. Наскільки послаблені трудові гарантії працівників через воєнний стан? Яка тривалість робочого часу наразі може бути встановлена? Чи може працівник відмовитися від зміни режиму роботи? Про це розповімо в статті.
  • Доплата за науковий ступінь: чи впливає на розмір «оздоровчих»? У закладі загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) на посаді вчителя працює працівник, якому встановлено доплату за науковий ступінь кандидата педагогічних наук. У липні 2022 року він іде в щорічну основну відпустку з виплатою допомоги на оздоровлення. Чи враховувати цю доплату при визначенні розміру «оздоровчих»?
  • Подаємо трудові дані до ПФУ: нова порція змін уже скоро Уже більше року ми маємо справу з так званими електронними трудовими книжками. Хтось уже впритул зайнявся цим питанням, хтось ще тільки наважується. Але практично кожен роботодавець рано чи пізно зустрінеться з оцифруванням даних про трудову діяльність працівників. Тож варто знати всі актуальні подробиці.
  • Лікарі приватної лікарні: чи мають право на спецстаж? Лікар-терапевт і лікар-педіатр працюють у приватній лікарні, яка має акредитацію МОЗ та ліцензію на провадження медичної діяльності. Чи зараховуються періоди їх роботи до спеціального стажу, що дає право на пенсію за вислугу років?
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у липні 2022 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати та виплатити компенсацію.
  • Потрібен як повітря: відкликаємо працівника з відпустки Працівник потрібен у той час, коли він у відпустці. Чи можна його «висмикнути» з відпочинку? Як це правильно зробити? Ми маємо відповіді.
  • Д5 Податкового розрахунку: відображаємо звільнення в декреті Працівниця бюджетної установи звільнена 23.06.2022 за власним бажанням на підставі ст. 38 КЗпП у період відпустки для догляду за дитиною до трьох років. Як відобразити цю подію в додатку 5 Податкового розрахунку?
  • Неповний робочий час: установлюємо під час воєнного стану Сьогодні поговоримо про встановлення неповного робочого часу. Розглянемо його характерні риси, нагадаємо окремі нюанси, а також правила його встановлення в умовах воєнного стану.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі