Теми статей
Обрати теми

Призупинили трудовий договір: заповнюємо Д1

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Багато підприємств скористалися опцією призупинення трудових договорів із працівниками. Деякі з них відновили роботу після такого призупинення, деякі ще не мають змоги цього зробити. Але так чи інакше кожне підприємство, яке має найманих працівників має подавати Об’днану звітність. У цій статті розглянемо які існують нюанси у складанні Д1 Податкового розрахунку при наявності призупинення трудових договорів.

Як заповнити Д1

Почнемо з того, що призупинення дії трудового договору не припиняє трудові відносини. Під час призупинення трудового договору роботодавець і надалі продовжує табелювати працівника.

Трудові відносини тривають і цей факт потрібно зафіксувати в Д1 Податкового розрахунку.

При цьому окремої позначки або показника для фіксації факту призупинення трудового договору в Д1 або інших додатках Об’єднаного звіту не передбачено.

Тоді що будемо фіксувати в Д1?

Якщо період призупинення трудового договору тривав цілий місяць, то на працівника треба заповнити рядок без сумових показників. У ньому вказуємо кількість днів перебування у трудових відносинах у графі 14

Увага! В такому разі не можна заповнювати графу 13 (кількість днів відпустки без збереження зарплати). Бо призупинення трудового договору не є відпусткою без збереження зарплати.

Якщо призупинення трудового договору тривало тільки частину місяця, а за другу частину місяця нарахували дохід, який є базою ЄСВ, то для часу призупинення окремий рядок не формуємо. І час призупинення у Д1 ніяк не виділяємо. У звичайному зарплатному рядку буде заповнена кількість календарних днів трудових відносин у графі 14 і сумові показники у графах 16, 17 і 20.

У такому випадку варто пам’ятати про правило нарахування ЄСВ з МЗП. Тобто якщо працівник основний, працює за фіксованим робочим часом, трудові відносини з ним тривають цілий місяць, а база нарахування ЄСВ цього місяця менша за мінімалку, то ЄСВ справляємо з МЗП.

Розглянемо порядок відображення призупинення дії трудового договору в Д1 на прикладі.

Приклад. З працівником Лопандя А.Р. (основне місце роботи, повна зайнятість, без інвалідності) з 1 січня по 22 лютого 2023 року був призупинений трудовий договір. З 23 лютого трудовий договір відновлено і він приступив до роботи. За 4 робочих дні з 23 по 28 лютого 2023 року працівнику нараховано 1600,00 грн зарплати (ЄСВ — 352,00 грн).

У Д1 за січень сформуємо на працівника один рядок, в якому зазначаємо в графі 14 — «31» — кількість днів перебування у трудових відносинах у січні. Графу 13 не заповнюємо, сумові показники також відсутні.

У Д1 за лютий сформуємо на працівника два рядки. Один — зарплатний, а другий для додаткової бази нарахування ЄСВ. Адже у працівника це місце роботи є основним, ставка ЄСВ до його доходів застосовується у розмірі 22 % (він не має інвалідності), перебував у трудових відносинах повний місяць і база нарахування внеску менша за мінімалку.

У першому (зарплатному) рядку зазначаємо у графі 14 — «28» — кількість днів перебування у трудових відносинах у лютому. Графу 13 не заповнюємо! У графах 16, 17 і 20 зазначаємо сумові показники.

У другому рядку показуємо додаткову базу нарахування ЄСВ із кодом 13 у графі 09. Вона становить 5100 грн (6700 - 1600). ЄСВ на додаткову базу — 1122 грн (5100 х 22 %) (див. рисунок).

img 1

завантажити файл

Призупинення трудового договору в Д1

Призупинення в персоніфікованих даних

Розбіжності у сумі середньої. Час призупинення трудового договору у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України відносять до переліку поважних причин відсутності на роботі. І при розрахунку лікарняної середньої зарплати цей час виключаємо з розрахунку.

Ні для кого не секрет, що фахівці ПФУ перевіряють правильність нарахування лікарняної середньої зарплати за наявними даними персоніфікованого обліку, відповідно до поданих страхувальниками звітів. Наразі у заяві-розрахунку при заповненні відомостей за листком непрацездатності автоматично розраховуються та відображаються суми допомоги.

І, як показує практика, трапляються розбіжності між сумою допомоги, яка розрахована роботодавцем, і сумою допомоги за даними ПФУ. Такі ситуації можуть виникати, зокрема, і за наявності часу призупиненні трудового договору у розрахунковому періоді. Адже роботодавець час призупинення виключає з розрахунку. А автоматизована система ПФУ — ні, оскільки в Об’єднаному звіті така інформація не відображається і не враховується у персоніфікованих даних працівника.

Передача даних про призупинення. З 06.11.2022 відповідно ч. 2 ст. 20 Закону про ЄСВ* роботодавці мають подавати відомості, зокрема, і щодо призупинення/поновлення дії трудового договору, укладеного з працівником. Про це читайте в статті «е-Трудова книжка: Закон зобов’язує подати» // «Податки & бухоблік», 2022, № 85 (ср. ).

* Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

Відповідно до положень абзацу сьомого ч. 2 ст. 20 Закону про ЄСВ порядок та строки подання цих відомостей встановлює Пенсійний фонд за погодженням із Мінекономіки.

Але наразі такий документ ще не затверджено.

Як вийти із ситуації. На порталі ПФУ є можливість подати разом із заявою-розрахунком сканкопії документів, які підтверджують чи пояснюють її дані. Тож додайте до такої заяви сканкопії наказів про призупинення/відновлення дії трудового договору. Таким чином ви обґрунтуєте причини розбіжностей у сумі лікарняної середньої.

Висновки

  • При призупиненні трудового договору трудові відносини не перериваються.
  • Спеціальних позначок для відображення в Д1 календарних днів призупинення трудового договору не передбачено.
  • Призупинення трудового договору ≠ відпустка без збереження зарплати. Тому у графі 13 Д1 дні призупинення не вносимо.
  • Якщо у працівника, з яким призупинено дію трудового договору, не було доходу, то в Д1 зазначаємо тільки кількість днів перебування у трудових відносинах у графі 14.
  • Період призупинення виключаємо із розрахункового періоду при визначенні «лікарняної» середньої.
  • Щоб повідомити ПФУ про період призупинення, разом із заявою-розрахунком можна подати сканкопії відповідних наказів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі