Теми статей
Обрати теми

Забули перевести працівника в Д5: виправляємось

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Працівника було переведено з однієї посади на іншу в травні 2023 року. Таке переведення не відобразили в додатку Д5 за 2 квартал 2023 року. Як виправитися?

Правила відображення переведення в Д5

Факт переведення на іншу постійну посаду/роботу — це подія, яку треба відображати в Д5. Переведення у цьому додатку показуємо одним рядком. При цьому вказуємо:

— у графі 07 — категорію особи «1», якщо працівник — основний, або «2», якщо сумісник;

— у графі 10 — дату початку роботи на новому місці;

— у графі 12 — «1». Ця позначка свідчить про те, що це рядок з інформацією про переведення;

— у графах 13 — 15 заповнюємо кадрові дані;

— у графі 16 — реквізити відповідного наказу.

Зверніть увагу, рядок для зазначення дати закінчення роботи на попередній посаді не формуємо.

Правила виправлення помилок У Д5

Для виправлення помилок у прийнятому звітному Податковому розрахунку з додатком Д5 діємо так. За період, в якому допущено помилку, формуємо Податковий розрахунок та Д5 до нього з типом:

— «Звітний новий» — якщо помилку виявили до завершення строку звітування за відповідний квартал;

— «Уточнюючий» — якщо строк подання звіту завершився.

Алгоритм виправлення помилки для обох типів однаковий.

У заголовній частині Податкового розрахунку заповнюємо рядки 01 — 05, а в рядку 065 проставляємо позначку, що подаємо Д5 з відомостями про трудові відносини.

У Д5 заповнюємо дотабличну частину за загальними правилами.

У табличній частині Д5 заносимо лише інформацію, яку потрібно відкоригувати (додати/видалити). Решта рядків з правильною інформацією до коригуючої звітності потрапити не повинні.

У табличній частині Д5 застосовуємо такий принцип коригування:

— щоб виключити зайвий рядок у поданому Д5 (таблиці 5) — повторюємо його дані, а в графі 20 «Ознака (0, 1)» проставляємо «1»;

— щоб додати забутий рядок — формуємо його і в графі 20 проставляємо «0»;

— щоб виправити помилкові відомості — формуємо два рядки. В одному повністю повторюємо інформацію з помилкою і в графі 20 Д5 проставляємо «1» — рядок на виключення. У другому — вказуємо правильну інформацію і в графі 20 зазначаємо «0» — рядок на введення.

Додаємо забуту інформацію в Д5

У наведеній ситуації будемо додавати інформацію про забуте переведення працівника. Ситуацію розберемо на прикладі.

Приклад. Гаранжа М. П. (основний працівник) був переведений на посаду адміністратора (код КП 4222) з 15.05.2023. Наказ від 15.05.2023 № 75-ос. У Д5 за 2 квартал 2023 року забули показати таке переведення. Помилку виявили після спливу строку подання звіту за 2 квартал.

Для уточнення раніше не поданої інформації про переведення в Д5 формуємо Податковий розрахунок + Д5 за 2 квартал 2023 року з типом «Уточнюючий».

У табличній частині Д5 вводимо один рядок із датою початку роботи на новій посаді. У графі 20 цього рядка проставляємо «0» — рядок на введення (див. рисунок).

img 1

Уточнюючий Д5 за 2 квартал 2023 року

На замітку. Якщо працівник у межах одного кварталу був прийнятий, а потім переведений або переведений, а потім звільнений, то кожну з цих подій відображаємо в окремих рядках. При цьому не важливо, в одному чи в різних місяцях кварталу це відбулося.

Висновки

  • За загальними правилами переведення в Д5 показуємо одним рядком, зазначаючи дату початку роботи на новій посаді, кадрові дані за новою посадою і дату наказу.
  • Якщо забули в Д5 за звітний квартал відобразити переведення і строк подання звіту сплив, то подаємо уточнюючий Податковий розрахунок із додатком Д5.
  • В уточнюючому Д5 забуту інформацію про переведення показуємо одним рядком, який заповнюємо за загальними правилами та у графі 20 якого зазначаємо «0» — рядок на введення.
Прикріплені файли
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі