Теми статей
Обрати теми

«Карантинна» доплата: чи платити медсестрі ДЮСШ?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
У січні 2023 року до штату дитячо-юнацької спортивної школи (далі — ДЮСШ) було введено посаду сестри медичної, на яку було прийнято працівницю з 01.02.2023. Чи має вона право на «карантинну» доплату у розмірі 20 % посадового окладу?

У запитанні читача йдеться про доплату, передбачену постановою № 67*. Проте у цьому документі досить скупо зазначено про таку виплату. Тому розглянемо нюанси її призначення детальніше.

* Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти» від 03.02.2021 № 67.

Хто має право?

Доплата встановлюється медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я. При цьому право на таку доплату мають медпрацівники, які працюють у освітньому закладі, як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Адже обмежень щодо сумісників у постанові № 67 не передбачено.

Чи можна встановити «карантинну» доплату медсестрі ДЮСШ? Давайте з’ясуємо.

По-перше, оплата праці медичних працівників незалежно від відомчого підпорядкування регулюється Умовами № 308/519*. Посада «сестра медична» належить до фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, посадовий оклад яким установлюється згідно з п.п. 2.2.8 Умов № 308/519. Тож сестра медична належить до категорії медпрацівників.

* Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 № 308/519.

По-друге, ДЮСШ — це заклад спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю — заклад фізичної культури і спорту (п. 1 Положення № 993*). Державну політику у сфері позашкільної освіти, її правові, соціально-економічні, а також організаційні, освітні та виховні засади визначає Закон № 1841**.

* Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, затверджене постановою КМУ від 05.11.2008 № 993.

** Закон України «Про позашкільну освіту» від 22.06.2000 № 1841-III.

Згідно зі ст. 1 цього Закону заклад спеціалізованої позашкільної освіти — це заклад позашкільної освіти, що надає спеціалізовану освіту мистецького, спортивного, військового або наукового спрямування. Звісно, наведене визначення не дає можливості остаточно зрозуміти, належить той чи інший заклад до системи позашкільної освіти. Як же з’ясувати це?

Для цього слід звернутися до Переліку типів позашкільних навчальних закладів, затвердженого постановою № 433* на виконання вимог ч. 5 ст. 12 Закону № 1841. У п. 1 цього Переліку зазначено ДЮСШ. Таким чином, ДЮСШ належить до закладів позашкільної освіти. Відповідно медсестра ДЮСШ має право на встановлення «карантинної» доплати.

* Постанова КМУ «Про затвердження переліку типів позашкільних навчальних закладів і Положення про позашкільний навчальний заклад» від 06.05.2001 № 433.

Також зауважимо: «карантинна» доплата медикам закладів освіти встановлюється без проведення атестації робочих місць (див. статтю «Карантинна» доплата медикам в освіті: чи потрібна атестація?» // «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 8).

На який період?

Період виплати доплати — з 01.01.2021 та до відміни «коронавірусного» карантину, встановленого Кабміном. Нагадаємо, що наразі постановою КМУ від 23.12.2022 № 1423 карантин продовжено до 30 квітня 2023 року.

Встановлюється «карантинна» доплата за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти (п. 2 постанови № 67).

У якому розмірі?

Розмір доплати становить 20 % посадового окладу, визначеного за тарифними розрядами ЄТС, що затверджена постановою № 1298*. Утім, конкретні тарифні розряди (оклади), як ми вже зазначали, визначаються згідно з Умовами № 308/519.

Підкреслимо: «карантинна» доплата встановлюється у фіксованому розмірі. А тому виплачувати її в меншому розмірі (наприклад, 10 чи 15 % посадового окладу) не можна.

* Постанова КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298.

Якщо медпрацівник працює у закладі освіти на умовах неповного робочого часу (наприклад, на 0,25; 0,5; 0,75 ставки), то доплату нараховують на фактичний оклад, тобто пропорційно зайнятості.

Чи включається до МЗП?

При обчисленні заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються, зокрема, доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я. Про це чітко зазначено у ст. 31 Закону про оплату праці*.

* Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 № 108/95.

Отже, «карантинну» доплату медпрацівникам закладів освіти згідно з постановою № 67 слід виплачувати понад МЗП (6700 грн).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі