Теми статей
Обрати теми

Лікарняна середня новачка: робочі дні — прогул — хвороба

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Працівник-новачок після відпустки за власний рахунок не вийшов на роботу (причину відсутності визнали не поважною), а потім він захворів. Як не крути, а роботодавцю треба реагувати на лікарняний і вирішувати питання його оплати*. Як розрахувати середній заробіток? Як урахувати страховий стаж? Про це і поговоримо.

* Див. статтю цього випуску «Прогул і хвороба: доля лікарняних».

Лікарняна середня

Механізм обчислення лікарняних врегульований Порядком № 1266*.

* Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою КМУ від 26.09.2001 № 1266.

За загальною формулою суму лікарняних знаходимо множенням денної виплати на кількість днів хвороби. Розмір денної виплати встановлюється у відсотках до середньоденної зарплати залежно від страхового стажу.

Для розрахунку середньоденної зарплати нам треба визначити наступні показники:

а) розрахунковий період;

б) кількість календарних днів, не відпрацьованих у ньому через поважні причини;

в) нараховану суму зарплати у розрахунковому періоді, з якої справляється ЄСВ.

У ситуації, що розглядаємо, маємо справу із працівником-новачком, який не відпрацював у роботодавця і місяця, проте вже встиг прогуляти. Розглянемо це на прикладі.

Приклад. Працівник прийнятий на роботу 08.02.2023, відпрацював 5 робочих днів. З 15 по 17 лютого (3 календарних дні) перебував у відпустці без збереження зарплати. 20 лютого не з’явився на роботу (день прогулу). А з 21 по 28 лютого 2023 року перебував на лікарняному (е-лікарняний). За 5 відпрацьованих днів лютого йому нарахована зарплата у сумі 3700 грн. За останні 7 місяців офіційно ніде не працював, загальний страховий стаж 3 роки.

Для розрахунку середньоденної зарплати спочатку треба визначити розрахунковий період.

Розрахунковий період

Який розрахунковий період буде у випадку, що розглядається, для працівника-новачка, вказує п. 27 Порядку № 1266.

УВАГА!

Якщо працівник перебував у трудових відносинах менше ніж календарний місяць за останнім основним місцем роботи, то розрахунковим періодом буде фактично відпрацьований час (календарні дні) перед настанням страхового випадку.

Зауважте, у розрахунку лікарняної середньої братимуть участь фактичні календарні дні перебування працівника у трудових відносинах перед днем настання хвороби.

Виходячи з даних прикладу, розрахунковим періодом буде час з 8 по 20 лютого 2023 року. Тобто 13 календарних днів.

Йдемо далі. З розрахункового періоду маємо виключити дні, не відпрацьовані з поважних причин. Вичерпаний перелік поважних причин наведений у п. 3 Порядку № 1266.

У нашій ситуації маємо виключити 3 календарних дні. Це час перебування працівника у відпустці без збереження зарплати (з 15 по 17 лютого). Зверніть увагу, день прогулу 20 лютого залишаємо у розрахунку.

Таким чином, кількість календарних днів у розрахунковому періоді становитиме:

13 - 3 = 10.

Розрахуємо середньоденну зарплату шляхом ділення нарахованої у розрахунковому періоді зарплати на кількість календарних днів цього періоду:

3700,00 : 10 = 370,00 (грн).

Далі обчислимо денну зарплату відповідно до загального страхового стажу.

Денна виплата

Денна виплата визначається у відсотках від середньої зарплати. Для страхового стажу від 3 до 5 років такий показник становить 60 %.

За умовами наведеного прикладу загальний страховий стаж працівника становить 3 роки. Тоді денну виплату розраховуємо шляхом множення середньоденної зарплати на 60 %.

Розрахуємо денну виплату:

370,00 х 60 % = 222,00 (грн).

Наступним кроком розрахунку буде застосування спеціального обмеження.

Застосовуємо обмеження

Якщо протягом останніх 12 місяців перед настанням страхового випадку працівник мав страховий стаж менше 6 місяців, то лікарняні нараховуються з урахуванням обмежень. А саме, виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачується ЄСВ, але в розрахунку на місяць не вище за розмір МЗП, установлений законом у місяці настання страхового випадку (п. 29 Порядку № 1266).

Розраховується цей обмежуючий показник так:

6700 : 30,44 = 220,11 (грн),

де 30,44 — середньомісячна кількість календарних днів. Його використовуємо відповідно до п. 5 Порядку № 1266.

До речі, дізнатися про розміри обмежуючих показників для лікарняних і декретних для основних працівників у 2023 році ви можете у статті «Довідник зарплатних показників — 2023» // «Оплата праці», 2023, № 1.

За умовами наведеного прикладу працівник до прийняття на роботу до останнього роботодавця 7 місяців ніде не працював. Відповідно страховий стаж у нього менше 6 місяців протягом останніх 12-ти. Проте це має бути підтверджено документально.

Для цього можна використовувати дані про страховий стаж, зазначений у формі ОК-5. Її може надати роботодавцю сам працівник. Крім того, в загальному випадку роботодавець може використовувати дані про страховий стаж, зазначений у додатку 9 до Положення, затвердженого постановою правління ПФУ від 18.06.2014 № 10-1. Ці дані він сам може замовити на порталі ПФУ на своїх працівників, на яких вже подавався Об’єднаний звіт.

Повернемося до умов прикладу. Оскільки страховий стаж у працівника протягом останніх 12 місяців менший за 6 місяців, треба застосовувати спеціальне обмеження.

Порівняємо суму денної виплати (222,00 грн) із сумою обмежуючого показника (220,11 грн). Зверніть увагу, що з обмежуючим показником треба порівнювати саме суму денної виплати (тобто середньоденну зарплату з урахуванням процента оплати лікарняного), а не середньоденну зарплату.

У результаті порівняння сума денної виплати виявилася більшою за суму обмеження. Тоді маємо брати до розрахунку обмежуючий показник 220,11 грн.

Розрахунок лікарняних

Врешті-решт маємо всі показники для розрахунку лікарняних. Перші п’ять днів оплачує роботодавець, а починаючи з шостого дня допомогу надає ПФУ.

Обчислимо лікарняні за перші п’ять днів хвороби (з 21 по 25 лютого), які виплачує роботодавець:

220,11 х 5 = 1100,55 (грн).

Обчислимо суму допомоги за 3 дні хвороби за рахунок ПФУ (з 26 по 28 лютого):

220,11 х 3 = 660,33 (грн).

Висновки

  • Якщо працівник перебував у трудових відносинах менше ніж календарний місяць, то розрахунковим періодом буде фактично відпрацьований час.
  • Дні прогулу не виключаємо із розрахункового періоду.
  • Розмір денної виплати залежить від страхового стажу працівника.
  • Якщо страховий стаж працівника менше 6 місяців за останній рік, то денна виплата у 2023 році не може бути більшою за 220,11 грн.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі