№6

Оплата праці, березень, 2023/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Розраховуємо лікарняні: чи враховувати матдопомогу Працівник хворів з 20 по 28 лютого 2023 року (оформлено е-лікарняний). У розрахунковому періоді (лютий 2022 — січень 2023) йому нараховано: зарплату у сумі 85000 грн; матеріальну допомогу (у березні 2022 року) у розмірі 6700 грн. Страховий стаж працівника за останні 12 місяців — 8 місяців. Чи враховувати суми матеріальної допомоги при розрахунку лікарняних такому працівнику?
  • Розраховуємо лікарняні: премія в розрахунковому періоді Працівника прийнято на роботу 06.02.2023. З 24.02.2023 по 03.03.2023 він хворів (оформлено е-лікарняний). У лютому 2023 року нарахована щомісячна премія всім працівникам у сумі 2000 грн. Чи включається вона в розрахунок лікарняних працівника?
  • Декрет у відпустці до 3 років: підстави для оплати Працівниця, перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами (надала роботодавцю листок непрацездатності). Чи оплачувати такий лікарняний?
  • Захворів зовнішній сумісник: чи оплачувати лікарняний? Захворів зовнішній сумісник (оформлено е-лікарняний). Чи оплачувати такий листок непрацездатності? І якщо так, то чи потрібна довідка з його основного місця роботи для розрахунку середньої зарплати?
  • Матдопомога спеціалісту ОМС: як обчислювати після простою? Головний спеціаліст селищної ради написав 09.03.2023 заяву з проханням надати йому матдопомогу для вирішення соціально-побутових питань. Голова ради погодив таку виплату у розмірі середньомісячної зарплати. З 01.09.2022 по 28.02.2023 працівник перебував у простої з оплатою у розмірі 2/3 окладу. Як визначити розмір матдопомоги?
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у березні 2023 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
  • Відрядження сумісника з основного місця роботи На підприємстві особа працює за основною посадою — водієм та за сумісництвом — слюсарем-ремонтником. За посадою водія працівника направлено у відрядження з 13.03.2023 по 17.03.2023. Як оформити його відсутність на роботі за сумісництвом? Чи потрібно йому на роботі за сумісництвом нараховувати оплату за час відрядження?
  • Вагітність у відпустці до 3 років: як розрахувати декретні Працівниця (основне місце роботи) перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років з грудня 2021 року. 15 березня 2023 року їй оформлено листок непрацездатності по вагітності та пологах на другу дитину. Як розрахувати декретні такій працівниці?
  • Прогул і хвороба: коли можна звільнити працівника? Працівник не з’являється на роботі декілька днів, а потім на нього відкрито е-лікарняний. Причини відсутності на роботі перед хворобою роботодавець визнав неповажними. Чи можна його звільнити за прогул?
  • Прогул і хвороба: доля лікарняних Працівник не з’явився на роботу. Причину відсутності роботодавець визнав неповажною і хоче звільнити працівника за прогул. Проте йому відкрито лікарняний. Чи має працівник право на страхові виплати в такому випадку? Чи оплачувати такий лікарняний?
  • Лікарняна середня новачка: робочі дні — прогул — хвороба Працівник-новачок після відпустки за власний рахунок не вийшов на роботу (причину відсутності визнали не поважною), а потім він захворів. Як не крути, а роботодавцю треба реагувати на лікарняний і вирішувати питання його оплати*. Як розрахувати середній заробіток? Як урахувати страховий стаж? Про це і поговоримо.
  • Стипендія після академвідпустки: в якому розмірі виплачувати? Студент денної форми навчання закладу вищої освіти (далі — ЗВО) з 01.11.2022 оформив академічну відпустку за сімейними обставинами. До цього він отримував академічну стипендію у розмірі 2000 грн. З 01.03.2023 студент повернувся до навчання. На стипендію в якому розмірі він має право?
  • Відшкодування збитків: утримуємо при звільненні Звільняється працівник, який заподіяв шкоду підприємству. Він визнає свою провину та погоджується добровільно погасити заборгованість. Яку суму можна утримати із його зарплати (тільки 20 % чи усю суму заборгованості)?
  • Працівник отримує пенсію: чи має він право на ПСП? На підприємстві працює зовнішній сумісник на 0,25 ставки. Він користується податковою соціальної пільгою (далі — ПСП) у розмірі, визначеному п.п. 169.1.1 ПКУ. За основним місцем роботи ПСП не застосовується (повна зайнятість). У березні 2023 працівник вийшов на пенсію за віком. Чи має він право і надалі користуватися ПСП?
  • Працівник у теробороні: відображаємо середню зарплату в Д1 Не за горами подання Податкового розрахунку за 1 квартал 2023 року. Починаючи з 4 кварталу 2022 року середню, яку роботодавець зберігає за працівниками — добровольцями тероборони, в Д1 показуємо по-особливому. Із яким кодом, чи для всіх працівників однаково та інші нюанси розглянемо у статті.
  • Щодо обчислення середньої зарплати для визначення суми лікарняних Лист Пенсійного фонду України від 21.03.2023 № 10344-8077/У-03/8-2800/23*
  • «Пустий» місяць у розрахунку лікарняних Зміни у порядку виплати лікарняних та їх розрахунку, які сталися з 1 січня 2023 року, продовжують приносити нам сюрпризи. Про один з таких сюрпризів ми запитали у фахівців ПФУ та отримали від них відповідь у листі від 21.03.2023 № 10344-8077/У-03/8-2800/23*. Питання дуже важливе, тож розбираємося разом.
  • Бронювання працівників: є критерії важливості підприємств Почали з’являться критерії важливості для бронювання працівників. Що це за критерії та чим вони допоможуть у цій процедурі? Давайте розбиратися.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі