Теми статей
Обрати теми

Вихователь ЗДО хворів: чи можна доплатити завідувачу?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
У закладі дошкільної освіти (далі — ЗДО) хворів вихователь групи загального типу (12-й тарифний розряд). Його замінював завідувач (усього — 18 годин). Завідувач має вищу педагогічну освіту, але за посадою вихователя атестацію не проходив. Чи можна встановити завідувачу ЗДО доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього вихователя?

Відразу зазначимо, що встановити таку доплату завідувачу ЗДО не можна, але є інший варіант оплати заміни. Далі поговоримо про це детальніше.

Заміна вихователя

Відповідно до п. 22 Типових правил № 455*, за відсутності педагога чи іншого працівника закладу освіти керівник зобов’язаний терміново вжити заходів щодо його заміни іншим педагогом або працівником. Водночас у листі від 14.05.2015 № 2/4-13-938-15 фахівці МОН зазначили, що адміністрація ЗДО зобов’язана організовувати заміщення тимчасово відсутніх вихователів вихователями з інших груп або іншими педпрацівниками з урахуванням норм Інструкції № 102**.

* Типові правила внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів, затверджені наказом МОН від 20.12.93 № 455.

** Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом МОН від 15.04.93 № 102.

Чи може завідувач ЗДО замінювати тимчасово відсутнього вихователя? Нормативних заборон для цього не встановлено. Тому це цілком імовірно. А що з оплатою за заміну?

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі