Теми статей
Обрати теми

Суд поновив працівника на роботі: оформлення та середній заробіток

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Поновлення на роботі працівника за рішенням суду — ситуація доволі буденна. Та, як показує практика, вона часто викликає питання. У цій статті ми розповімо про заходи, які має провести роботодавець для поновлення працівника на роботі за рішенням суду.

Виконання рішення роботодавцем

Рішення суду про поновлення на роботі працівника має бути виконане роботодавцем негайно. Це пряма норма ст. 235 КЗпП. Рішення треба виконувати, навіть якщо роботодавець не погоджується з ним і збирається оскаржити.

Виконання рішення про поновлення на роботі вважається закінченим з моменту видачі наказу про поновлення працівника на роботі, ознайомлення з ним працівника та його фактичного допуску до виконання попередніх обов’язків (див. постанову Верховного Суду від 17.06.2020 у справі № 521/1892/18). До того ж свого часу таке ж роз’яснення надавало Мінпраці у листі від 07.08.2007 № 205/06/187-07.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі