Теми статей
Обрати теми

Непрацездатна середня: чи включати премію, нараховану в «пустому» місяці?

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Ситуація. Працівник спочатку був на тривалому лікарняному, вийшов на роботу, а потім знов пішов на лікарняний. Під час перебування працівника на першому лікарняному йому була нарахована щомісячна премія у поточному місяці за попередній. І ось виникло питання: чи включати таку щомісячну премію у розрахунок другого лікарняного? Давайте розбиратися.

Краще ситуацію розглянути на числовому прикладі.

Приклад. Працівник (основне місце роботи) хворів з 25 березня по 8 квітня 2024 року (наявний е-лікарняний). Розрахунковий період для обчислення середньої зарплати: березень 2023 року — лютий 2024 року. В розрахунковому періоді йому нарахована зарплата за відпрацьований час у сумі 161150 грн. В тому числі в лютому 2024 року йому нараховано місячну премію за січень у сумі 2600 грн.

При цьому у розрахунковому періоді працівник був на лікарняному з 21 січня по 4 березня 2024 року. Сума лікарняних склала — 19892,40 грн. Загальний страховий стаж більше 8 років.

У цьому випадку лютий 2024 року, який потрапляє у розрахунковий період, повністю покритий тимчасовою непрацездатністю, але в ньому нарахована премія за січень 2024 року (попередній місяць).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі