Теми статей
Обрати теми

Мобілізований педпрацівник: заповнюємо Д1 за грудень 2023 року

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Педпрацівника було мобілізовано 20.02.2023. З 24.12.2023 за таким працівником не зберігається середній заробіток. Із зазначеної дати заклад освіти за ним зберігає лише місце роботи та посаду. Як правильно у цьому випадку заповнити Д1 Об’єднаного звіту за грудень?

Тут усе залежить від того, чи перевищила сума середнього заробітку мобілізованого педагога за грудень 2023 року розмір мінзарплати. Адже якщо заробіток працівника є меншим за МЗП, то потрібно розрахувати додаткову базу та нарахувати на неї ЄСВ. Далі про це детальніше.

ЄСВ з МЗП

З 24.12.2023 законодавці прибрали із ч. 2 ст. 57 Закону про освіту* вимогу про збереження за мобілізованими педагогічними та науково-педагогічними працівниками середньої заробітної плати. Тобто із зазначеної дати місце роботи та посаду за мобілізованими педагогами зберігаємо, а ось середній заробіток — ні (детальніше читайте у статті «Середня для мобілізованих педагогів: з 24.12.2023 виплату скасовано» // «Оплата праці», 2023, № 24).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі