Теми статей
Обрати теми

Відрядження на підприємство з іншим графіком роботи: нюанси оплати

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Працівник, який працює за звичайною 5-денкою (вихідні дні — субота та неділя), направляється у відрядження на інше підприємство, на якому встановлено 6-денний робочий тиждень (вихідний день — неділя). Період відрядження — з 7 березня (четвер) по 12 березня (вівторок) 2024 року. Як оплатити дні службової поїздки працівника?

За яким графіком оплачувати

Спершу нагадаємо, що відносини між підприємством і працівником, направленим у відрядження, регулює КЗпП. Більш детально вимоги трудового законодавства щодо відряджень прописані в Інструкції № 59*.

* Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Мінфіну від 13.03.98 № 59.

Водночас ця Інструкція є обов’язковою лише для бюджетних установ. Госпрозрахункові підприємства питання оплати праці у відрядженні визначають самостійно та прописують їх у колективному договорі чи іншому локальному документі (наприклад, Положенні про відрядження). Інструкція № 59 для них має рекомендаційний характер.

Разом з тим, складаючи Положення про відрядження, комерційники можуть як передбачити свій власний порядок оплати праці у відрядженні (з урахуванням вимог КЗпП), так і враховувати норми Інструкції № 59.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі