Теми статей
Обрати теми

Оцінювання головбухів бюджетних установ

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Щороку головні бухгалтери бюджетних установ мають «похвалити» самі себе. Для цього слід заповнити та відправити до Казначейства анкету за формою, наведеною в додатку до Порядку № 1537*. Строки вже підтискають. Тож не будемо зволікати.

* Порядок проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, затверджений наказом Мінфіну від 01.12.2011 № 1537.

Чи діє воєнне звільнення?

На час дії воєнного стану маємо досить багато звільнень та послаблень. То можливо і анкету головбуха подавати не потрібно?

Дійсно, у березні 2022 року фахівці Мінфіну наголосили, що оцінювання головбухів тимчасово призупиняється на час дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану (стану війни). Про це йшлося в листі Мінфіну від 18.03.2022 № 41020-06-5/6355 («Анкетування головбухів відтермінували» // «Оплата праці», 2022, № 7).

Водночас минулого року деякі місцеві казначейства повідомили, що анкету подавати таки треба. Зокрема, ГУДСУ в Сумській області в листі від 20.03.2023 № 09.2-11-06/1428.

Анкетування нескладне. І його краще пройти, аніж накликати на себе зайві неприємності. Тож давайте пройдемось важливими моментами.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі