№6

Бюджетная бухгалтерия, февраль, 2023/№ 6 Другие номера журнала ›
  • Установа має пільгу із земподатку: чи подавати декларацію? Бюджетна установа розташована на території, де ведуться бойові дії. Маємо пільгу із земельного податку, але частину приміщення надаємо в оренду. Чи необхідно нам подавати декларацію на землю? Яких змін зазнала така декларація в 2023 році?
  • Зарплата керівника гуртка школи: за які кошти? Керівник гуртка у школі отримує заробітну плату за рахунок коштів освітньої субвенції. Чи відбулися якісь зміни у законодавстві, відповідно до яких тепер зарплату керівнику гуртка маємо платити за кошти місцевого бюджету?
  • Страхування водіїв: за яким КЕКВ проводити? За яким КЕКВ здійснювати видатки на обов’язкове страхування водія від нещасних випадків на транспорті в бюджетній установі? Ми подали для сплати таких видатків платіжку за КЕКВ 2240, але Казначейство стверджує, що це не правильно і слід застосувати КЕКВ 2730.
  • Витяг про НГО: чи обов’язково отримувати щороку? У жовтні 2022 року бюджетній установі було передано земельну ділянку під будівлею на правах постійного користування. Також було одержано витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку цієї ділянки. Чи необхідно у 2023 році отримувати новий витяг та проводити індексацію грошової оцінки землі?
  • Центр профрозвитку педагогів: чи можна вести облік централізовано? Чи може централізована бухгалтерія відділу освіти вести облік комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»?
  • Змінилася НГО: чи проводити переоцінку землі? У 2022 році бюджетній установі було передано земельну ділянку під будівлею на правах постійного користування. Також було одержано витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку цієї ділянки. За цією вартістю земля була оприбуткована на баланс. Цього року отримали новий витяг. Чи необхідно змінювати вартість такої ділянки в бухобліку?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше