№6

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2023/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Установа має пільгу із земподатку: чи подавати декларацію? Бюджетна установа розташована на території, де ведуться бойові дії. Маємо пільгу із земельного податку, але частину приміщення надаємо в оренду. Чи необхідно нам подавати декларацію на землю? Яких змін зазнала така декларація в 2023 році?
  • Зарплата керівника гуртка школи: за які кошти? Керівник гуртка у школі отримує заробітну плату за рахунок коштів освітньої субвенції. Чи відбулися якісь зміни у законодавстві, відповідно до яких тепер зарплату керівнику гуртка маємо платити за кошти місцевого бюджету?
  • Страхування водіїв: за яким КЕКВ проводити? За яким КЕКВ здійснювати видатки на обов’язкове страхування водія від нещасних випадків на транспорті в бюджетній установі? Ми подали для сплати таких видатків платіжку за КЕКВ 2240, але Казначейство стверджує, що це не правильно і слід застосувати КЕКВ 2730.
  • Витяг про НГО: чи обов’язково отримувати щороку? У жовтні 2022 року бюджетній установі було передано земельну ділянку під будівлею на правах постійного користування. Також було одержано витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку цієї ділянки. Чи необхідно у 2023 році отримувати новий витяг та проводити індексацію грошової оцінки землі?
  • Центр профрозвитку педагогів: чи можна вести облік централізовано? Чи може централізована бухгалтерія відділу освіти вести облік комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»?
  • Змінилася НГО: чи проводити переоцінку землі? У 2022 році бюджетній установі було передано земельну ділянку під будівлею на правах постійного користування. Також було одержано витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку цієї ділянки. За цією вартістю земля була оприбуткована на баланс. Цього року отримали новий витяг. Чи необхідно змінювати вартість такої ділянки в бухобліку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі