№3

Бюджетная бухгалтерия, январь, 2024/№ 3 Другие номера журнала ›
  • Шкільний автобус за рахунок субвенції: чи подавати довідку про надходження в натуральній формі? Шкільний автобус придбано за рахунок субвенції з державного бюджету на умовах співфінансування із селищного бюджету. Чи потрібно в такому разі органу місцевого самоврядування подавати довідку про надходження в натуральній формі до Казначейства?
  • Черговість здійснення видатків: довідковий матеріал Для вашої зручності ми підготували довідковий матеріал про черговість здійснення видатків в умовах воєнного стану. Види видатків та черговість їх проведення наведені відповідно до вимог Порядку № 590* станом на 01.01.2024.
  • Безоплатна передача ОЗ: чи складати ПН з ПДВ? Бюджетна установа — платник ПДВ безоплатно передає іншій бюджетній установі (неплатнику ПДВ) основні засоби (далі — ОЗ) згідно з наказом керівника установи. Чи оподатковувати таку операцію з передачі майна ПДВ? Чи необхідно у такому разі установі, яка передає майно, оформлювати податкову накладну (далі — ПН)?
  • Екоподаток за котел: розраховуємо та сплачуємо своєчасно Бюджетна установа перед початком опалювального сезону 2023/2024 рр. облаштувала модульну котельню на твердому паливі та отримала дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарним джерелом забруднення. У IV кварталі 2023 року почали використовувати такий котел для опалення будівлі. Як правильно розрахувати екологічний податок? Підкажіть, чи має право податковий орган застосовувати в період дії воєнного стану штрафи за несвоєчасну сплату екоподатку?
  • Правила складання паспортів бюджетних програм змінено Наприкінці 2023 року Мінфін наказом № 682* та наказом № 736** підкоригував правила складання бюджетних програм. Зокрема, змін зазнав наказ № 1098***, яким регламентовано порядок складання паспортів бюджетних програм та звітування про їх виконання.
  • Продаж гаража разом із земельною ділянкою: як списати землю? Бюджетна установа реалізувала гараж, який був у неї на балансі. Разом із гаражем його новий власник отримав земельну ділянку, на якій розташовано цей гараж. На підтвердження передачі земельної ділянки маємо відповідне рішення виконкому. Як правильно показати в бухобліку передачу такої земельної ділянки? Чи необхідно для цього оформлювати будь-які додаткові документи?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше