№3

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2024/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Шкільний автобус за рахунок субвенції: чи подавати довідку про надходження в натуральній формі? Шкільний автобус придбано за рахунок субвенції з державного бюджету на умовах співфінансування із селищного бюджету. Чи потрібно в такому разі органу місцевого самоврядування подавати довідку про надходження в натуральній формі до Казначейства?
  • Черговість здійснення видатків: довідковий матеріал Для вашої зручності ми підготували довідковий матеріал про черговість здійснення видатків в умовах воєнного стану. Види видатків та черговість їх проведення наведені відповідно до вимог Порядку № 590* станом на 01.01.2024.
  • Безоплатна передача ОЗ: чи складати ПН з ПДВ? Бюджетна установа — платник ПДВ безоплатно передає іншій бюджетній установі (неплатнику ПДВ) основні засоби (далі — ОЗ) згідно з наказом керівника установи. Чи оподатковувати таку операцію з передачі майна ПДВ? Чи необхідно у такому разі установі, яка передає майно, оформлювати податкову накладну (далі — ПН)?
  • Екоподаток за котел: розраховуємо та сплачуємо своєчасно Бюджетна установа перед початком опалювального сезону 2023/2024 рр. облаштувала модульну котельню на твердому паливі та отримала дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарним джерелом забруднення. У IV кварталі 2023 року почали використовувати такий котел для опалення будівлі. Як правильно розрахувати екологічний податок? Підкажіть, чи має право податковий орган застосовувати в період дії воєнного стану штрафи за несвоєчасну сплату екоподатку?
  • Правила складання паспортів бюджетних програм змінено Наприкінці 2023 року Мінфін наказом № 682* та наказом № 736** підкоригував правила складання бюджетних програм. Зокрема, змін зазнав наказ № 1098***, яким регламентовано порядок складання паспортів бюджетних програм та звітування про їх виконання.
  • Продаж гаража разом із земельною ділянкою: як списати землю? Бюджетна установа реалізувала гараж, який був у неї на балансі. Разом із гаражем його новий власник отримав земельну ділянку, на якій розташовано цей гараж. На підтвердження передачі земельної ділянки маємо відповідне рішення виконкому. Як правильно показати в бухобліку передачу такої земельної ділянки? Чи необхідно для цього оформлювати будь-які додаткові документи?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі