№8/1

Оплата труда, апрель, 2015/№ 8/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Субсидія за оновленою процедурою: light-версія Час невблаганний. Тільки-но говорили про заплановані підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги — вони вже на порозі. Здається, ще позавчора з екранів телевізорів Уряд пообіцяв компенсувати тягар комуналки субсидіями, а оновлено-спрощений порядок запрацює вже буквально через декілька днів (з 01.05.2015 р.). Та що там — упевнені, ви дістали з поштової скриньки бланки заяв і декларацій для надання субсидії. А там… ціла купа запитань із заповнення. Проблеми виникають і, власне, при оформленні субсидії. Де шукати правду? У цій статті! У ній ми зібрали субсидіарні топ-запитання і відповіли на них разом з експертом із соціальних питань.
  • Робота у вихідні та святкові дні: документальне оформлення Сама згадка про вихідні і святкові дні налаштовує працівника на солодкий відпочинок від робочого клопоту. І тільки-но налаштувався на настрій домашньої атмосфери, як бац — телефонний дзвінок: роботодавець просить вийти на роботу. Що ж, в окремих форс-мажорних ситуаціях дії адміністрації обґрунтовані з точки зору трудового законодавства. Та й що залишається роботодавцю, якщо під загрозою опиняються робочі плани, а працівник, який може усе виправити на раз-два, відсутній через святковий або вихідний день на його календарі. У вас така нетривіальна ситуація і ви не знаєте, як правильно оформити виклик працівника? Тоді ця стаття саме для вас!
  • Повідомлення працівника про початок відпустки: місія кадровика Як правильно повідомити працівника про початок відпустки, щоб не порушити трудове законодавство?
  • Новий святковий день: вивчаємо кадрові та оплатні наслідки Чи вплине поява нового святкового дня (14 жовтня) на тривалість щорічних відпусток та їх оплату? Як запровадження цього свята позначиться на графіку роботи установи?
  • Як вплине новий святковий день на визначення днів щорічної відпустки, які компенсують при звільненні Працівника прийнято на роботу 10.10.2013 р., звільняється він 24.04.2015 р. Тривалість щорічної основної відпустки становить 24 календарних дні. За другий робочий рік (з 10.10.2013 р. до 09.10.2014 р.) відпустку було використано в повному обсязі. Як розрахувати дні щорічної відпустки, які підлягають компенсації при звільненні?
  • Щорічна відпустка зі святкового дня: чи допустимо За графіком змінності робоча зміна сторожа припадає на 01.05.2015 р., тобто святковий день. Цей працівник просить надати йому відпустку саме з 01.05.2015 р. тривалістю 14 календарних днів. Адміністрація закладу не проти, та чи правильно це з точки зору трудового законодавства?
  • Визначаємо назву посади після інтернатури й отримання стоматологічної спеціальності Як правильно прийняти на роботу особу після інтернатури, яка має спеціальність «Стоматологія» — на посаду лікаря-стоматолога-терапевта чи на посаду лікаря-стажиста з терапевтичної стоматології?
  • Тягар управлінського рішення: як прийняти найефективніше «Бути чи не бути?» — не таке вже й запитання! «Що день новий мені готує?» — знає щоденник, і загалом не до того… Особливо коли від тебе залежать долі інших людей та організації в цілому. Керівнику доводиться вирішувати гостріші питання: зменшення фінансування, нові проекти, скорочення співробітників, перерозподіл обов’язків — колотнеча! Як метелики довкола включеного ліхтаря, крутяться проблеми біля його світлої голови. Що ж, займемося їх дресируванням…
  • Без слів: невербальна комунікація Молодому співробітнику Забіякіну роблять зауваження, і він вибачається, але керівник чомусь сердиться на нього ще сильніше. Забіякін просто вітається з Гарненькою, а вона опускає очі, червоніє та біжить геть. Що відбувається? Говорять вони одне, а роблять інше. Це тому, що крім вербальної комунікації є ще й невербальна: жести, пози, вирази обличчя. Навчіться розуміти їх!
  • Звільнення з роботи: документальний супровід Конституція України гарантує кожному громадянину захист від незаконного звільнення (ч. 6 ст. 43). Ця гарантія забезпечується шляхом закріплення низки вимог до порядку припинення трудового договору. У цій довідковій інформації звернемось до порядку документального оформлення розірвання трудових договорів. Далі у таблиці ви можете побачити, який пакет документів необхідний при звільненні в найбільш поширених випадках.
  • Норма тривалості робочого часу на 2015 рік при п’ятиденному робочому тижні (з урахуванням нового святкового дня — Дня захисника України)
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародний свят та пам’ятних дат у травні 2015 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше