№8/1

Оплата труда, апрель, 2019/№ 8/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Про роботу комісії із соціального страхування Роз’яснення ФСС у Харківській області від 03.01.2019 р.*
  • Позаштатні працівники: хто вони? Зміни, що відбуваються останнім часом на ринку праці (наприклад, бажання спеціалістів працювати віддалено, за гнучким графіком роботи тощо), змушують роботодавців шукати нові способи співпраці з ними. І дедалі частіше в контексті трудового права та кадрового діловодства ми зустрічаємо такі поняття, як «позаштатний працівник», «прийняти на роботу поза штатом», «вивести працівника за штат». За яких обставин можна говорити про позаштатних працівників? І яке правове становище позаштатника? Давайте розбиратися разом.
  • «Безробітні» позаштатники Поняття «позаштатні працівники» застосовне до безробітних та інших осіб, які виконують громадські та інші роботи тимчасового характеру на підприємстві, в установі, організації. Давайте детальніше розберемося з порядком оформлення й оплати таких робіт.
  • Позаштатники на громадських засадах Продовжуємо розмову про позаштатників. У цій статті поговоримо про те, коли позаштатники можуть працювати на громадських засадах (безоплатно).
  • Виведення за штат: коли і навіщо? Чинне законодавство не містить такого поняття, як «виведення працівників за штат». Проте і прямої заборони на подібні дії немає. Більше того, в деяких ситуаціях виведення за штат виявляється єдино можливим способом вирішення проблеми. Навіщо і коли може знадобитися вивести працівників за штат? Розбираємося.
  • Декретниця «за штатом»: чи можливо? Працівниця установи перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Чи можна вивести за штат (скоротити) її посаду?
  • Комісія із соцстрахування: не проходьте стороною Настання страхового випадку (тимчасова непрацездатність, декрет тощо) дає кожному найманому працівнику право розраховувати на отримання допомоги від Фонду соціального страхування (ФСС). Виплачує таку допомогу роботодавець, але рішення про її призначення приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування. Про порядок створення (призначення) такого важливого органу ми з вами, дорогі друзі, зараз і говоритимемо.
  • Щорічна відпустка та святкові дні: як відпочивати довше Цього року квітнево-травневі свята сприяють тривалому відпочинку працівників. Відпочивати, звісно, полюбляють усі. І чим довший відпочинок, тим краще. А якщо між святами взяти частину відпустки, то відпочивати можна трошки довше. У свою чергу, роботодавцю необхідно слідкувати за правильним оформленням такої відпустки.
  • Посадова інструкція: навіщо вона потрібна? Не секрет, що деякі роботодавці вважають, що посадові інструкції — це пуста формальність, яка принаймні не приносить користь нікому, окрім, можливо, працівнику. Чи відповідають такі уявлення роботодавців дійсності? Відповідь випливає із цілого ланцюжка міркувань, які ми пропонуємо до вашої уваги.
  • Прибиральниця + музичний керівник: як поєднати дві посади Чи може прибиральниця приміщень, яка працює на 0,5 ставки в закладі дошкільної освіти, суміщувати ще посаду музичного керівника на 0,75 ставки?
  • Посади сторожа та керівника бази відпочинку У штатному розписі Інституту є відділ охорони, який містить посаду начальника відділу охорони (сторожової) і посади сторожів. Сторожі працюють позмінно згідно з графіком чергувань протягом доби. Серед сторожів повинен бути старший, який буде керувати зміною. Підкажіть, будь ласка, як може називатися така посада відповідно до Класифікатора професій. Також у штатному розписі Інституту є база відпочинку, до штату якої входять сторожі та прибиральники приміщень і території. Як правильно назвати посаду керівника бази відпочинку?
  • Емоційний інтелект: навіщо та як розвивати Ех, як добре жилося раніше. Яким слід бути керівникові? Професійним, ну і ще бажано непоганою людиною. Тобто знання + моральні якості. У сучасному світі вимоги до менеджера стають усе більш і більш деталізованими. Тепер ви вже не лише повинні мати розвинений інтелект, тобто систему пізнавальних здібностей, але ще й емоційний інтелект! Без нього розібратися в хитросплетіннях людських стосунків, які і на роботі сплетені не менш, а часто й більш хитро, не вийде. Що ж це за здатність така, як і навіщо її розвивати?
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у травні 2019 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше