№14/1

Оплата труда, июль, 2020/№ 14/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Е-паспорт на порталі «Дія» в кадровій діяльності На початку квітня 2020 року був запущений портал державних послуг «Дія». А наприкінці місяця Мінцифри презентувало в мобільному додатку «Дія» електронні версії ID-картки та біометричного закордонного паспорта. Причому було заявлено, що «паспорт у смартфоні» зможе цілком замінити собою документ у паперовому вигляді або ID-картку. Наскільки застосовна така новинка в кадровій діяльності? Зараз ми це з’ясуємо
  • Подарунки чиновникам: прийняти чи відмовитися Порядок отримання подарунків посадовими та службовими особами врегульований у нашій державі на законодавчому рівні. У цій статті ми нагадаємо основні моменти, пов’язані з отриманням подарунків: що взагалі не можна, а що можна, тільки обережно. А також згадаємо про те, що потрібно робити, якщо вам пропонують «сумнівний» подарунок.
  • Щорічна відпустка після декрету: розраховуємо «відпускний» стаж Працівниця прийнята на роботу за трудовим договором 14.02.2017 р. Тривалість щорічної основної відпустки — 24 дні. З 30.07.2017 р. по 22.08.2017 р. вона використала всі 24 дні цієї відпустки. З 23.08.2017 р. по 26.12.2017 р. їй надана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами (126 к. дн.). З 27.12.2017 р. по 08.06.2020 р. вона перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. З 09.06.2020 р. перервала відпустку для догляду за дитиною та стала до роботи. А 22.06.2020 р. надала заяву про надання щоріч ної основної відпустки. Чи має право працівниця на щорічну основну відпустку? Якщо так, то якої тривалості відпустку можна надати?
  • Відпустка сумісника: чи можна відпочивати працюючи? Чи можна надати відпустку суміснику, якщо він продовжує працювати дистанційно за основним місцем роботи?
  • Виводимо працівників на роботу під час карантину Як правильно оформити повернення працівників до роботи під час карантину?
  • Зник працівник: чи можна звільнити за прогул? Працівник зник, не з’являється на роботі та не дає про себе знати. Як діяти роботодавцю? Чи можна звільнити за прогули?
  • Посада викладача курсів та відповідальність за неповну особову справу Які можуть бути штрафи за те, що в особовій справі немає автобіографії та «Особового листка з обліку кадрів» та додатка до нього?
  • Вчитель — завідувач бібліотеки: чи буде сумісництво? Вчитель із неповним навантаженням — завідувач бібліотеки у школі. Це сумісництво чи ні?
  • Відпустка шкільного бібліотекаря Яка тривалість відпустки бібліотекаря закладу загальної середньої освіти, який працює на цій посаді 21 рік?
  • Спеціальний стаж бібліотекаря Чи зараховується бібліотекарю закладу загальної середньої освіти до спеціального стажу для призначення пенсії за вислугу років час його педагогічної діяльності як вчителя у цьому закладі?
  • Як довго зберігати документацію У процесі провадження діяльності установи складають самі й отримують велику кількість найрізноманітніших документів. Організаційно-розпорядча, первинно-облікова, звітно-статистична, податкова, кадрова документація. І це далеко не повний перелік. Як визначити строк зберігання того чи іншого документа? Читайте в цій статті.
  • Строки зберігання кадрової документації Для організацій, у діяльності яких не створюються документи, що належать до НАФ, наведемо найпоширеніші документи зі строками їх зберігання з посиланням на відповідні статті Переліку № 578*
  • Відповідальність за порушення строків зберігання документів Адміністративну відповідальність за порушення законодавства про Національний архівний фонд та архівні установи передбачає ст. 921 КпАП*. Крім того, порушення строків зберігання бухгалтерських документів призводить до адмінвідповідальності за ст. 1642 КпАП, оскільки є порушенням установленого порядку ведення бухобліку (див. лист ГоловКРУ від 16.12.2002 р. № 02-18/724).
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у серпні 2020 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше