№47

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2014/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про розрахунок допомоги по тимчасовій непрацездатності педагогічним працівникам Лист від 11.06.2014 р. № 5-44/Б-944з-181 (витяг)
  • Про обчислення середньої зарплати для розрахунку лікарняних Лист від 26.12.2013 р. № 04-29-3722 (витяг)
  • Про розрахунок середньої зарплати для виплати лікарняних педагогам Лист від 10.04.2014 р. № 5.1-31-792 (витяг)
  • З 2015 року Мінфін дає стандартам бухобліку зелене світло Реформування бухгалтерського обліку в державному секторі триває вже не один рік. Основні завдання, напрямки та заходи щодо модернізації системи бухгалтерського обліку визначені Стратегією модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі на 2007 — 2015 роки, затвердженою постановою Кабміну від 16.01.2007 р. № 34. Саме цим документом передбачено застосування НП(С)БО*. Спочатку планувалось, що ці стандарти будуть введенні у дію з 2013 року, але потім дата їх запровадження була перенесена на 2015 рік. І ось ми стоїмо на порозі нового 2015 року. Які зміни чекають бухгалтерів-бюджетників та як до них підготуватися? Чи планує все-таки Мінфін з 2015 року розпочинати реальні реформи в державному секторі? Чи знову буде чекати найкращих часів? Чи можна очікувати будь-яких роз’яснень від Мінфіну щодо застосування стандартів? З проханням пролити світло на ці та інші питання редакція нашої газети звернулась до тих, хто безпосередньо займався розробкою НП(С)БО. На цю тему з нами охоче поспілкувався директор Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України Микола Чмерук.
  • Державна казначейська служба відповідає на актуальні запитання: огляд листів Пропонуємо вашій увазі чергову добірку листів Державної казначейської служби України. У цьому матеріалі представлені роз’яснення щодо порядку застосування КЕКВ, можливості відкриття рахунків бюджетним установам в установах банків, затвердження кошторису та внесення змін до нього, а також вимоги до осіб, які претендують на посаду головного бухгалтера бюджетної установи, та осіб, що претендують на посаду головного бухгалтера сільської (селищної) ради.
  • Слідами вебінару: нюанси надання та розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності Ми продовжуємо відповідати на ваші запитання, що надійшли в межах безкоштовного вебінару, проведеного газетою «Бюджетна бухгалтерія» 18 вересня 2014 року. Сьогодні розглянемо запитання щодо надання допомоги по тимчасовій непрацездатності та розрахунку середньої зарплати для виплати лікарняних.
  • Перехід на іншу посаду, перерва в роботі: розбираємося в нюансах оплати праці педагогів Як відомо, зарплату педагогу розраховують виходячи з посади, яку він обіймає, присвоєної кваліфікаційної категорії, а також установлених підвищень посадового окладу, доплат і надбавок. Однак певні труднощі виникають під час переходу працівника на іншу посаду або до іншого навчального закладу, при поновленні роботи після тривалої перерви тощо. Пов’язані вони зі збереженням кваліфікаційної категорії та педагогічного звання. У цій консультації розглянемо такі випадки детальніше.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі